Här kopierar Sneijder Nigel de Jong

FOTBOLL

Kopierade "flygande holländarens" överfall från VM-finalen

Efter bar elva minuter in i finalreprisen från ifjol small det rejält.

Inters Wesley Sneijder såg ut att ha specialstuderat sin holländske landslagsman Nigel de Jong när han delade ut en karatespark på Bayern Münchens Philip Lahm.

– Det där riktigt fult, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

Redan i den elfte matchminuten mellan Inter och Bayern München small det ute på planen efter att Wesley Sneijder fått nog av den tuffa uppvaktningen från Bayerns Luiz Gustavo. I sekvensen därpå följde holländaren upp med något som närmast liknade en reprisering av Nigel de Jongs karatespark mot Spaniens Xabi Alonso i VM-finalen.

– Den där sastningen är rätt brutal, säger Viasat-kommentatorn Henrik Strömblad och får ordentligt medhåll av sin kollega som dock förstod holländarens frustration.

”Riktigt fult”

– Han har fått tre sparkar på sig innan här och är irriterad. Det där är riktigt fult men det är för de där smällarna han har fått just innan, säger Viasats exptertkommentator Glenn Strömberg.

Lahm tog sig för sin högra axeln och Sneijder klarade sig utan kort från domaren efter kopieringen av ”flygande holländaren” som blivit ett klassiskt uttryck efter VM-finalen i Sydafrika i somras.

– Minst varning ska det vara, tyckte Strömberg.

Den första halvleken slutade mållöst 0–0 trots att Bayern haft en nick i ribban av Franck Ribery och stolpskott av Arjen Robben.

Matchen pågår

ARTIKELN HANDLAR OM