FLOPPARNA

FOTBOLL

AIK:s provspelare tog inte chansen: ”Något saknades”

AIK vann med 4–1 mot Vasalund – men provspelande Goran Slavkovski och Sandro floppade.

Båda två kan ha spelat bort sig från ett kontrakt med AIK.

– Sandro visade inte så mycket som förväntat. Goran tappade många enkla bollar när han var felvänd, säger tränaren Nebojsa Novakovic.

Foto: NEJ, NEJ Varken Sandro (bilden) eller Goran Slavkovski visade upp några större fotbollskunskaper mot Vasalund.

AIK mönstrade ett b-lag i träningsmatchen mot Vasalund på Skytteholms IP, men två spelare var extra intressanta – provspelarna Goran Slavkovski och brassen Sandro.

Men ingen av dem spelade sig närmare ett kontrakt med AIK – snarare tvärtom.

Som en färja

Yttermittfältaren Sandro hade svårt med bollmottagningen, misslyckades med dribblingarna, fick få bollar att jobba med och visade dåligt kroppsspråk.

Anfallaren Goran Slavkovski var lika snabb i vändningarna som en Finlandsfärja innan paus, kom förvisso in i spelet efter paus, men kom inte närmare målet än en stolpträff.

– Sandro visade inte så mycket som förväntat. Man ser att det är en bra passningsspelare, men han vill gärna ha bollen på kroppen och inte så mycket på yta. Det saknades något, säger Nebojsa Novakovic.

’Hoppas på kontrakt’

– Goran är helt säkert inte nöjd med sin första halvlek. Andra halvlek var lite bättre och han fick två, tre chanser där han kanske borde ha satt en. Han skjuter bra, men har svårt att komma till lägena, säger AIK-tränaren.

Enligt Nebojsa Novakovic tar klubben beslut om spelarna innan lagets träningsläger till Turkiet den 9 mars.

– Jag hoppas på ett kontrakt här såklart. Hör bara på publiken, det är hur skönt som helst att spela i den här klubben, säger Slavkovski som var missnöjd med sin insats mot Vasalund.

– Jag kan så mycket, mycket mer. Första halvlek var inte godkänd, jag kom inte alls in i spelet. Det var lite tunga ben.

Den som visade mest framfötter var 17-årige inhopparen Jacob Ericsson, från samarbetsklubben Väsby. Han byttes in med 22 minuter kvar och klippte in 4–1 med ett markskott från distans.

ARTIKELN HANDLAR OM