Klart: De sänder Zlatans matcher

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

I natt, 02.00, är det säsongspremiär för Zlatan Ibrahimovic.

Sportbladet kan avslöja att storsatsande Strive Sport har köpt de skandinaviska rättigheterna till den nordamerikanska fotbollsligan MLS.

Till den här säsongen köpte streamingtjänsten Strive Sport de skandinaviska rättigheterna till italienska Serie A och spanska La Liga.

Sportbladet har genom ett samarbete kunnat visa flera av toppmatcherna.

Nu fortsätter Strive Sport att satsa genom att erbjuda Major League Soccer som spelas mars till november.

– Vi på Strive Sport är väldigt glada att kunna erbjuda ännu mer toppfotboll till våra kunder och fortsätta berätta om Zlatans framfart i USA. MLS är en hårt satsande liga med högt underhållningsvärde och flera stora namn kombinerat med ett 20-tal skandinaviska spelare, säger Kristian Hysén, vd för IMG Nordic som äger Strive Sport.

Visar samtliga matcher

Streamingtjänsten kommer att sända alla ligans över 400 matcher med de 24 lagen, många av dem spelas på kvällen svensk tid.

– MLS spelar även under sommaren. Och det är ju väldigt trevligt med internationell toppfotboll under en period när de stora europeiska fotbollsligorna har tagit paus, säger Kristian Hysén.

Förra säsongen vann Atlanta United den nordamerikanska fotbollsligan genom att besegra Portland Timbers med 2–0 i finalen.

LA Galaxy och Zlatan Ibrahimovic missade slutspelet efter att ha
tappat en 2-0 ledning i den sista omgången mot Houston Dynamo.

I MLS finns också bland annat Anton Tinnerholm och Ebenezer Ofori i New York City FC, samt Magnus Eriksson i San Jose Earthquakes och Gustav Svensson i Seattle Sounders.

Wayne Rooney spelar i Washington-klubben DC United, Bastian Schweinsteiger i Chicago Fire och Nani i Orlando City – David Beckham äger Inter Miami som ska in i ligan tillsammans med Nashville kommande säsong.

– MLS upplever en tillväxt utan motstycke i Nordamerika och hela världen. Vi ser fram emot att visa dramatiken i vår liga för fans i Sverige, Norge och Danmark, säger Seth Bacon, senior vice president på MLS.

Zlatan mot Schweinsteiger

Zlatan Ibrahimovic LA Galaxy möter Bastian Schweinsteigers Chicago Fire hemma i Kalifornien klockan 02.00 natten mot söndag.

I andra omgången spelar LA Galaxy borta mot FC Dallas i Texas på den svenskvänliga tiden 21.30 på lördagskvällen den 9 mars.

Priset för streamingtjänsten Stive Sport kommer att vara oförändrat 79 kronor i månaden.

Foto: Orlin Wagner / TT

Alla matcher i Serie A , La Liga och MLS – sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.