Sjöström: ”Jag grät efter första segern”

Foto: ANDREAS SANDSTR M / BILDBYR N
Sjöström tar emot Jerringpriset 2016

avMartin Tolén

FOTBOLL

Sarah Sjöström har två Jerringpris-titlar.

Och nu berättar simstjärnan om känslorna att kunna titulera sig Sveriges främste idrottare.

– Jag grät första gången jag vann, säger Sjöström till Ekstrabladet.

Sarah Sjöström, 24, inleder i dag kortbane-EM i danska Köpenhamn.

Detta efter ett år där hon vunnit tre VM-guld, slagit sex världsrekord och utsetts till världens bästa simmare.

Nyligen fick 24-åringen också Svenska Dagbladets guldmedalj, mest känd som Bragdguldet, en andra gång efter att ha varit ”i särklass”.

– Det här har verkligen varit mitt bästa år hittills i min karriär vilket känns sjukt med tanke på att OS gick så bra förra året. Det här året har varit helt galet och så kul med Bragdguldet, sa Sjöström efteråt.

”Grät första gången jag vann”

Och i en intervju med danska Ekstrabladet berättar den svenska simstjärnan nu om känslorna att kunna titulera sig Sveriges främste idrottare (Sjöström vann även Jerringpriset 2014 och 2015).

– Jag grät första gången jag vann. Det var väldigt känslomässigt. Det fick mig verkligen att känna det stora stödet i Sverige. Och det är bara för att jag simmar. Och det är den stora anledningen till att jag simmar så bra, jag känner verkligen folkets stöd, säger Sjöström.

Den andra Jerringpris-titeln tog Sjöström efter att hon bland annat slagit Zlatan Ibrahimovic – sedan denne sänkt Danmark i EM-playoff – vilket den danska tidningen tagit fasta på.

– Zlatan är en av de största idrottarna. Kanske den mest kända i hela Sverige, han är till och med mer känd än kungen. Så jag kände väl inte riktigt: ”Yes, jag slog Zlatan”, men det var fantastiskt att få vinna folkets pris eftersom det är folket som avgör. De har röstat på sin favoritidrottare, säger Sjöström.

Här är Sjöströms alla världsrekord 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM