Allsvenske spelaren misstänks för fem fall av våldtäkt mot barn

FOTBOLL

Den allsvenske fotbollsspelare som sedan tidigare är misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn har nu anhållits för nya sexbrott.

Spelaren frihetsberövades under onsdagen misstänkt för fem fall av våldtäkt mot barn.

I höstas anhölls spelaren misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn och ett våldtäktsförsök. Efter häktningsförhandlingar försattes han på fri fot och misstänktes i stället för sexuellt utnyttjande av barn i två fall.

Nu har spelaren ännu en gång frihetsberövats och anhållits. Han misstänks nu även för fem fall av våldtäkt mot barn. Enligt Sydsvenskan är det en flicka under 15 år som misstänks ha utsatts för samtliga våldtäkter. Enligt Åklagarmyndigheten ska brotten ha begåtts mellan 2016 och 2017.

Känsligt läge

Kammaråklagare Ola Lavie säger till Sportbladet att läget är känsligt och att han på grund av förundersökningssekretessen inte kan uttala sig om några detaljer i utredningen.

– Det jag kan säga är att vi från Åklagarmyndighetens sida även i det förra fallet ansåg att det skulle bedömas som våldtäkt mot barn. Domstolen bedömde då att det inte skulle vara våldtäkt mot barn utan sexuellt utnyttjande av barn. I det här fallet gör jag bedömningen att det ska vara våldtäkt mot barn, även med beaktande av domstolens tolkning i det förra fallet. Det finns anledning att tycka att det här ska bedömas som våldtäkt mot barn även om man tycker att det andra inte är det.

Var tillbaka i träning

Misstankarna om sexuellt utnyttjande av barn i två fall kvarstår och har enligt Åklagarmyndigheten stärkts. Spelaren är därmed delgiven misstanke om sexbrott mot totalt två personer.

I höstas stängdes spelaren av från sin allsvenska klubb. Avstängningen hävdes dock och tidigare i januari var spelaren tillbaka i träning.

Det är oklart hur spelaren ställer sig till de nya misstankarna. Aftonbladet har sökt hans advokat för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM