Missar kvalmatcherna mot Malta och Ungern

FOTBOLL

Larsson slipper gips men
får lite till skena för knäet

HELSINGBORG. Henrik Larsson slipper gips, men får en skena för knäet.

Men efter att Helsingborgs läkarteam granskat röntgenplåtarna under kvällen är beskedet ändå dystert:

Henke riskerar att missa samtliga kvalmatcher i höst.

Beskedet var lika dystert som väntat:

Henrik Larsson missar inte bara delar av den allsvenska hösten och VM-kvalet mot Ungern och Malta – också de avgörande matcherna mot Danmark och Albanien är i farozonen.

– Det tar cirka åtta veckor att återhämta sig. Minst sex veckor får man räkna med, men det kan ta upp till tio veckor, det är väldigt individuellt. Han kommer att få ligga relativt stilla i början innan han får börja rehabträna för att bygga upp styrkan igen, säger läkaren Ioannis Kostogiannis.

Fick två smällar

Europa league-matchen mot Sarajevo var inte gammal när Henrik Larsson tvingades utgå efter två smällar mot höger knä.

Första hårda smällen fick han redan efter åtta minuter. Han slog ihop sitt högerknä mot samma kroppsdel på den bosniske motståndarmålvakten – och blev liggande i gräset.

Den andra olyckliga händelsen inträffade bara elva minuter senare. Efter ett hopslag på mittplan fick landslagskaptenen ont på nytt i samma knä. ”Henke” hade ingen möjlighet att spela vidare och fick, med svåra smärtor, hjälpas till bänken – där han bandagerades.

”Ingen ligamentskada”

Han röntgades i går och i dag klockan 12.30 fick han en skena för att hålla knäet fixerat.

– Men det handlar inte om någon ligamentskada, det vill säga ledband, menisk och korsband. Men mer kan vi inte säga om läget för tillfället, säger Martin Berg.

ARTIKELN HANDLAR OM