Premier League

Kaos kring Arsjavin

Av: 

AnnaMaria Jansson

FOTBOLL

Beslut dröjer till tisdag

Arsjavin blir kvar i Zenit ett tag till.
Arsjavin blir kvar i Zenit ett tag till.

Den var på.

Sedan av.

Sedan på igen.

Nu är förvirringen fullkomlig gällande Andrej Arsjavins övergång.

I dag stängde det europeiska transferfönstret och precis som vanligt surrade luften av rykten. Mest surrades det om EM-stjärnan Andrej Arsjavin. Att han skulle lämna ryska Zenit St Petersburg för Arsenal var mer än ett rykte. När han satte sig på ett plan till England var allt så gott som klart.

Men det kan vända fort. Efter att engelsk media runt fyratiden på eftermiddagen rapporterat att läkarundersökningen gått utmärkt och att klubbarna nu var så gott som överens blev det tyst. Klockan blev först fem, sedan sex, transferfönstret stängde, men vad hände med Arsjavin?

Kanske i sommar

Det som hände var att klubbarna inte lyckats komma överens. Inte om övergångssumman och inte om den summa Arsenal skulle betala för att Zenit skulle gå med på att bryta Arsjavins fyraårs-kontrakt.

– Det blev ingen deal. Arsjavin kommer tillbaka till Zenit, säger klubbens talesman Alexei Petrov.

Petrov bekräftade dock att det kunde bli tal om en övergång till sommaren.

Inget besked

Men sedan kom nästa vändning.

Plötsligt sa Arsene Wenger, Arsenals manager, att ett positivt besked gällande Arsjavin skulle levereras under kvällen. Men allt eftersom timmarna har gått verkar det hela allt mer tveksamt.

Och nu kom beskedet - inget besked kommer - förrän i morgon.

Tillbaka till Redknapp

Dagens andra stora övergång var mindre dramatisk. Robbie Keane lämnade Liverpool efter bara sex månader - och återvänder till Tottenham.

Keane har inte lyckats ta en ordinarie plats i Liverpool, istället blir han den tredje före detta Tottanham-spelaren som manager Harry Redknapp köper tillbaka.

– Det var ett svårt beslut att lämnaTottenham under sommaren - och det visade sig inte vara rätt för mig. Jag vet att några av Spurs fans tycker att jag svek dem genom att lämna klubben, men jag kan försäkra dem om att jag ska ge allt, säger Robbie Keane.

Ett välbehövligt tillskott för Spurs som blir av med anfallaren Jermain Defoe i tio veckor på grund av skada.

Värt att nämna är även att den brasilianske anfallaren Jo lånas ut från Manchester City till Everton. Samt att Inters Ricardo Quaresma lånas ut till Chelsea.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League