– Han kan inte ha haft någon hjärna

FOTBOLL

Hysén i frispråkig chatt
med Sportbladets läsare

Trots att han tonade ner händelsen reagerade läsarna starkt på Glenn Hyséns berättelse om hur han gick till arbetsförmedlingen.

När den legendariske mittbacken mötte läsarna kom en svallvåg av frågor.

Läs här om hans nya jobb, hur Viasats lokaler hotades av hans popcorn och om han hellre putsar skor i Blåvitt eller putsar skor i Elfsborg.

ibraaa säger: tror du Zlatan lyckas bra i FC barcelona?

Glenn Hysén säger: Ja, definitivt. Finns ju ingenting som tyder på att han inte skulle lyckas där. Där är ännu bättre spelare runt omkring honom där än i Inter.

Glenn säger: Tar Tobbe hem skytteligan i år? Blir han kvar i Blåvitt även nästa säsong tror du?

Glenn Hysén säger: Fortsätter han i den form han har varit så finns chansen. Men en sån som Rasmus Elm kommer ju att ligga med där uppe också. Ska nog till ett jävla bra bud om han ska gå någonstans. Han verkar trivas oerhört bra i Blåvitt.

säger: Vilka är de stora vinnarna i försäljningen av Zlatan? Inter eller Barcelona?

Glenn Hysén säger: Svårt att säga. De är ju vinnare båda två. Inter får ju en helvetes massa pengar. Och Barcelona får en fruktansvärt bra spelare som kommer hjälpa dem slåss på alla fronter. Men Inter kommer lida av att förlora honom, det är inte lätt att ersätta honom.

Popcornen började brinna

säger: MR D: Tjenare Glenn! Hur går det med jobbsökandet? Skall du inte ringa Benitez och se om du kan börja jobba inom Liverpool igen? eller varför inte bli tränare för Notts County Nu när Svennis har gått och blivit Sportchef där?

Glenn Hysén säger: Med nya jobbet går det jättebra, jag börjar i september. Det är perfekt för mig, handlar om fotboll. Men visst det planer på att bli tränare i framtiden, att träna ett seniorlag har alltid varit en tanke. Men jag får börja på rätt nivå, och inte gå på Liverpool direkt, haha.

säger: Hej Glenn! Är det sant att du var nära att bränna ner Viasats lokaler när du försökte poppa popcorn? Kan du berätta vad som hände!

Glenn Hysén säger: Hur i helvete vet du det, haha? Så drastiskt var det inte att jag höll på att bränna ner lokalerna, men popcornen brann. Fick släckt det själv i alla fall. Vem är din källa? Eller var du där själv, haha?

vilket lag tror du vinner premier leauge i Ã¥r? säger: Hej vilket lag tror du vinner premier leauge iår?

Glenn Hysén säger: Jag har sagt Liverpool de senaste 20 åren, så jag får fortsätta säga det i år igen. I fjol var det helt otroligt, de förlorade fem matcher totalt i liga- och cup, och ändå vann de ingenting.

PC säger: Glenna, vad hände med alla pengarna? Kommer du kunna leva som en kung igen när du blir 60?

Glenn Hysén säger: Nej, som en kung kommer jag inte kunna leva. Men jag har ju försäkringspengar som faller ut när jag blir 60. Jag får slita i tio år till i alla fall.

”Jobbet var skitkul”

Niklas säger: Hej Glenn. Jag har en fråga. Hur kändes det att gå ut på planen, i din allra första proffsmatch? Och, vem är den roligaste spelare du har mött/spelat med?

Glenn Hysén säger: Min första match som proffs var mot Go Ahead Eagles i den holländska ligan. Jag skulle spela mot en jättekille på nästan två meter. Det var både nervöst och jobbigt kan jag säga... Den roligaste jag har spelat mot är två legendarer, Maradona och Johan Cruyff. Det är de största jag har mött, även om det kanske inte var det roligaste. Bruce Grobbelaar är den roligaste jag spelat med. En helt sjuk människa, på ett härligt sätt. Vilken historieberättare!

En skog säger: Om du måste välja mellan att bli tränare i Elfsborg lr putsa skor etc i blåvitt, vad väljer du då?

Glenn Hysén säger: Då får jag ju bli tränare i Elfsborg, för putsa skor har jag ingen lust att göra. Go fråga!

Christian säger: Tjena Glenn! Lycka till med nya jobbet. Hur kändes de att du inte fick vara kvar som kommentator mer?

Glenn Hysén säger: Jävligt tråkigt. När man tycker om ett jobb som jag gjorde med det här så är det ännu jobbigare att behöva sluta. Det var riktigt skitkul, vilket gjorde det riktigt jobbigt att behöva sluta.

johan säger: Tjenare! vilka tror du åker ur allsvenskan i år? , och vilka tror du går upp från superettan?

Glenn Hysén säger: Mjällby går definitivt upp. Har de två såna skyttekungar som de har så är det klart att de går upp. Tufft om andraplatsen dock. BP och Häcken har jag sagt åker ur, från början i alla fall. Så jag kan ju inte ändra mig nu, även om det inte ser ut så längre.

”Zlatan gör 25 mål”

Krokodock säger: Är det sant att du grät när Carina Berg var hemma hos dig?

Glenn Hysén säger: Nej. Jag förstod efteråt att en del av programmet handlade om nostalgi, och att andra personer har börjat gråta. Men jag förstod aldrig vad det sorgliga var i mitt program.

Karlssonz säger: Hej , har tre frågor 1. Hur många mål gör Zlatan i barcelona 2. Vinner Han Champions Leugue , 3. Kommer han återvända till Malmö FF som spelare , gör han succe då?

Glenn Hysén säger: 1. Mellan 20 och 25 mål någonstans. 2. Otroligt svårt att säga. Att försvara en Champions League-titel har visat sig förbannat svårt. Men ingen omöjlighet. 3. Jag tror aldrig att han återvänder till Malmö, han kommer aldrig mer att spela i Sverige över huvud taget.

säger: Vad är ditt bästa fotbollsminne? I din egna karriär.

Glenn Hysén säger: Två händelser. Båda Uefacupvinsterna med Blåvitt. Och när jag vann engelska ligan med Liverpool.

Daniel säger: Vem är den största idioten du mött på en fotbollsplan?

Glenn Hysén säger: Vinnie Jones. Han kan inte ha haft någon hjärna över huvud taget. Talas om tuffa fotbollsspelare, men han var bara dum. Sparkade ner folk till höger och vänster, det är inte tufft. Bara fegt.

Träffar Liverpoolkillarna

frank säger: Tjena Glenn! Först å och främst vill jag tacka dig för dina fantastiska år som kommentator på Viasat och jag kommer sakna dig! Sedan undrar jag: kan en spelare vara lite onside och lite offside? Undra om du som kommentator kan använda det uttrycket?

Glenn Hysén säger: Det är möjligt att jag har vräkt ur mig det någon gång, ibland snackar jag innan jag tänker. Men det går ju inte att vara både onside och offside. Jag säger så mycket dumt, en gång sa jag att hela bollen måste ligga still.

Mulle säger: Hej Glenn, Tre snabba; Vilka lag tar steget upp från Superettan till Allsvensan? Vilket av svensklagen tar sig längst i Europa i år? Varför gick du alltid på Tobbes finter när ni tränade?

Glenn Hysén säger: 1. Mjällby. 2. Kör på hjärtat, så jag säger IFK Göteborg. Tror och hoppas det. 3. Gjorde jag det? Vi har ju aldrig tränat ihop, mer än när han var barn. Och då gjorde jag det bara för att han inte skulle börja grina, haha.

säger: Har du någon kontakt med klubbkamrat från din tid i Liverpool? Hur ska Liverpool göra för att vinna PL?

Glenn Hysén säger: Jag har haft kontakt med ett gäng, plus att jag träffar många av de här killarna som kommenterar på de skotska och irländska tv-kanalerna. Men jag har ingen regelbunden kontakt med någon just nu.

Claes säger: Spelar du någon som helst fotboll nu för tiden ??? typ Korpen eller liknande ??

Glenn Hysén säger: Liverpool vinner ligan genom att inte spela så jävla många oavgjorda matcher som de gjort tidigare. Claes: Spelar fem-sex uppvisningsmatcher om året. Jag har en hälsena som inte hänger med riktigt, så jag kan inte spela mer.

”Islänningar är aldrig slöa”

säger: Berra undrar. vem tror du blir nästa förbundskapten, efter Lagerbäck?

Glenn Hysén säger: Säger jag SvFF rätt så gör de det enklaste av alla möjliga sätt, och plockar upp Jörgen Lennartsson. Han gjorde bra ifrån sig i U21 senast. Sen tycker jag personligen att man kanske skulle vara lite mer fantasifull och plocka in någon utifrån, typ Hasse Backe. Hade varit kanon med Svennis, men det tror jag är en omöjlighet.

Glenn säger: Vad tycker dom om Blåvitts 3 nyförvärv ?

Glenn Hysén säger: Har bara sett en av dem, Hannes Stiller i Qviding. Han är duktig den killen, så börjar det bra så kan det gå jättebra. De två andra har jag inte sett. Det enda man vet om islänningar är att de alltid ger 100 procent, så det är ju ingen risk att det är någon slö jävel.

säger: Hej Glenn, Vem är bäst genom tiderna som fotbollspelare thomas brolin eller zlatan ibrahimovic?

Glenn Hysén säger: Får säga Zlatan. Visserligen har väl kanske Brolin lite bredare register, men det Zlatan har visat de senaste 5-6 åren så är det inget snack om saken.

vilket lag tror du vinner premier leauge i Ã¥r? säger: Hej vilket lag tror du vinner premier leauge iår?

Glenn Hysén säger: Liverpool, som jag sagt de senaste 20 åren. Någon gång måste de ju hända. Och United blir ju svagare utan Ronaldo.

bruno säger: varför får du inte längre kommentera champions league på viasat sport? var de för mycket klagomål på att du höll på Liverpool för mycket?

Glenn Hysén säger: Hahaha, jag kan erkänna att jag var lite färgad ibland, men det var svårt att inte vara. Viasat har tillsatt den grupp de vill ha, och där ingick inte jag. Dessutom har de ju inte mycket rättigheter kvar längre. Eurosport tog Bundesliga, Ligacupen tappade de också. Så det fanns inte plats för mig.

Ville bli brandman

hej glenn säger: Hej Glenn! inte meningen att tjata om dina stålar, har inte direkt något fett konto själv. Jag undrar bara, handlade det hela om att du ville jobba eller behövde pengar? Båda och kanske? Om du behövde pengar så undrar jag om det berodde på att du varit slösaktig eller om man tjänade så pass mycket mindre ''förr'' i tiden. Riktigt intressant faktiskt. Vad fick en spelare som dig i månaden i Liverpool? Puss, alltid gillat dig Glenn. Nu får man lira FIFA för att höra din röst istället. he he

Glenn Hysén säger: De pengarna vi tjänade går ju inte att jämföra med dagens. Vi tjänade två miljoner om året kanske. Nu gör de bästa det på två veckor. Det är en jävla skillnad. Jag har lagt undan lite pengar, men jag vill ha något att göra. Jag kan inte bara gå hemma varje dag.

Alexander säger: Hallo Glenn! Måste först tacka för alla dina insatser i Blåvitt tröja och vad Tobbe gör för klubben just nu! Fråga: Undrar vilket som skulle vara ditt drömjobb inom fotboll och utanför om du fick välja fritt?!

Glenn Hysén säger: Brandman. För det första jobbar man i lag, en jävla bra lagkänsla med omklädningsrumstjat. Och när det händer något så får man slita som fan och göra det ihop. Det hade passat mig utmärkt. Inom fotbollen så är drömjobbet att kommentera matcher, det finns inget bättre.

*'klkhgf säger: Jävla tjat hela tiden om att du är partisk och gillar Liverpool, men det är väl inte så jävla konstigt när du spelat där. Allt måste vara så partiskt och politiskt korrekt i Sverige att det står mig upp i halsen. Jämför med t ex kommentatorer i England, där är det en helt annan inställning och stil! Håller du inte med om att det blir lite mesigt i Sverige ibland, och för mycket gnäll?

Glenn Hysén säger: Jo, jag köper det till 100 procent. Att man inte skulle vara partisk är svårt när man spelat i de klubbarna. Samma när Sverige spelar. Sen kan det kanske gå lite för långt, som när vi kommenterade Liverpool-Juventus. När Liverpool gjorde mål tjöt vi som stuckna grisar. När Juventus gjorde mål sa jag bara "aj aj aj". Och det var kanske lite väl...

Kongo' säger: Blir du kvar i FIFA 10 ?? lr blir det Strömberg

Glenn Hysén säger: Nej, vi har redan spelat in FIFA10, så det är jag och Strömblad fortfarande. Är det bra eller dåligt?

alla glenn i gbg säger: Din favoritspelare i dagens allsvenska?

Glenn Hysén säger: Får nog säga Rasmus Elm. Han har allt den killen, en fantastisk spelare.

Henrik säger: Tja Glenn, vilket landslag tror du vinner VM 2010

Glenn Hysén säger: Svårt att säga innan kvalet är över, men jag tror på Brasilien eller Argentina.

”Arsenal saknar en gris”

baraben säger: Tjena Glenn, Vilka tror du vinner Champions League ? och varför?

Glenn Hysén säger: Det är svårt att försvara en titel i Champions League, men Barcelona... Med den truppen de har, plus en av världens bästa anfallare i Zlatan, det finns inget lag som har den spetskompetensen. Så jag säger Barcelona, även om det är svårt att försvara titeln.

Adam säger: Arsenal är framtidens klubb? Rätt eller fel? Vad saknar Arsenal för att vinna CL enligt dig?

Glenn Hysén säger: Jag älskar att titta på Arsenal i deras bästa stunder. Det de saknar är en "gris" på mitten. Det är för många lirare, det behövs någon som sparkar folk på benen också.

Rasmus säger: Hej Glenn! Vi känner ju alla till din son Tobias mycket väl. Du har ju fler söner? Hur går det för dom och deras karriärer? Kommer de bli lika duktiga som Tobias? Eller kanske tom lika bra som du var? ;)

Glenn Hysén säger: Oj!? Var jag ett steg bättre än Tobias alltså, haha? Alex har ju alla möjligheter. 190 och 94 kg. Bara muskler, en riktig målvaktstyp. Tyvärr har han inte fått stå i Sundsvall ännu, men förhoppningsvis tar han den platsen nästa år. Anton har varit i Häcken i nästan hela livet, men är nu runt lite. Har provat hos Doncaster, och kanske får en ny chans där. Samma spelartyp som Tobias, men ska ha lite tur också. Rätt folk ska titta på dig vid rätt tillfälle.

matte säger: tja glenn tycker du om hammarby? och när tror du dom kommer etablera sig i toppen igen

Glenn Hysén säger: Jag har alltid gillat Hammarby, hade alltid bra kontakt med deras spelare på planen när jag själv spelade. Jag hoppas att de höjer sig. Det går liksom inte bara med finlir, du måste ha andra ingredienser i spelet också. Hammarby verkar alltid vilja leva på sin champagnefotboll, och det är inte nödvändigt jämt, framförallt inte om man vill vinna någon gång.

Mikael säger: Hej Glenn, jag är ett stort fan till dig!!! Undrar bara hur det går för FCZ? håller ni igång fortfarande? Om ni har lagt ner träffas ni fortfarande?

Glenn Hysén säger: Vi träffas ett par gånger om året. Jag tror att de spelar matcher emellanåt, men det ligger väl lite på is. Det har inte kommit någon förfrågan om att göra en tredje säsong. De ville göra en direkt efter den andra, men då ville jag höja ribban lite. Det skulle inte funka att göra samma sak igen. EM-turnering eller beachfotboll på Copacabana exempelvis. Det hade behövts något nytt, annars dippar tittarsiffrorna.

sdfjlkh säger: Kan du ge oss ett exempel på en typisk vits a lá GBG? Alltså dra ett skämt med den (ö?)kända göteborgshumorn!

Glenn Hysén säger: Det kom in en äldre dam i en butik och frågade om hon kunde få två knippe persilja. "Men snälla damen", sa en av dem som jobbade där. Det här är ingen grönsakshandel, det här är en sexshop. "Jaha. Men dilldå?"

johan säger: Hej hur gjorde ni när ni spelade in fifa ? , det är bara bra att ni är kvar som kommentatorer på fifa.

Glenn Hysén säger: Vi sitter i en inspelingsstudio ihop med en tekniker och en regissör. Där sitter vi i en dryg vecka och läser in kommentatorer från ett manus, men vi ska ju inte säga det ordagrant, utan med egna ord. Det är mycket intensiva dagar, men kul.

Marre Manan säger: Vad gör du nu? Har du fixat nåt jobb?

Glenn Hysén säger: Ja, jag ska jobba med tidningen Match och Unibet i en kombination under ett halvår. Sen får vi se. Ska bli skitkul, handlar bara om fotboll.

säger: Vem tycker du är Världens bästa spelare genom tiderna ?

Glenn Hysén säger: Maradona. Det finns ingen annan i närheten. Jag har både spelat med och mot honom. Med honom på Wembley i ett världslag. Mot honom i Napoli när jag var i Fiorentina. Det finns ingen som varit i närheten av honom när han var som bäst. Kanske inte lika imponerande utanför planen dock...

säger: Hej Glenn, När tror du ett svenskt lag kan ha turen och bli tillräckligt bra för att komma till gruppspelet i CL?

Glenn Hysén säger: Jag hoppas ju naturligtvis att ett lag ska nå dit inom kort, men så länge vi blir av med unga spelare till Norge och Danmark , och inte kan konkurrera ens där, så kan vi aldrig nå dit. Så fort det blir några riktigt bra spelare i allsvenskan så ryker det. Kalmar blev av med alla sina bra spelare, och sen ska de kvala till CL? Så länge det är så, så har svenska lag ingen chans. Vi måste behålla våra spelare under en längre tid.

ARTIKELN HANDLAR OM