Svenska Spel har stoppat spel på alla lagets matcher

Norrbys ordförande: ”Vi vet inte riktigt vad orsakerna är”

avFredrik Jönsson

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Norrby tog emot Falkenbergs FF i kväll.

Svenska Spel erbjöd dock inte spel på matchen.

– Just nu känner vi oss inte trygga med att erbjuda spel på deras matcher, säger Johan Söderkvist, pressinformatör på Svenska Spel, till Göteborgs-Posten.

Norrby och Falkenbergs FF spelade 2–2 på fredagskvällen. Några timmar före avspark beslutade Svenska Spel att bolaget inte skulle erbjuda spel på superettan-matchen.

Spelbolaget har valt att stoppa allt spel på Norrby.

– Jag kan inte säga mycket mer än att vi har valt att plocka bort Norrby ur spelutbudet tills vidare. Jag kan inte gå in på omständigheter kring beslutet. Men vi jobbar efter en försiktighetsprincip som innebär att vi så långt som möjligt försöker säkerställa att de objekt vi ställer ut har största möjliga spelsäkerhet, säger Johan Söderkvist, pressinformatör, till Göteborgs-Posten.

”Vi vet inte riktigt vad orsakerna är”

Även i fjol stoppade Svenska Spel möjligheten att spela på Norrbys matcher efter en match mot Dalkurd. Men förbudet hävdes inför 2018.

– Vi vet inte riktigt vad orsakerna är. Det var liknande förra gången det hände. De hittade inget och vi har egentligen inte fått någon förklaring i efterhand. Vi kanske är lite besvikna på det. De är ganska förtegna om vad som är bakomliggande. Det vore bra om de återkopplar till oss, säger Norrbys ordförande Fredrik Hjelm till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM