Uppgifter: Wenger jagas av storklubb

Kan göra comeback: ”Skulle få fria händer”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Arsène Wenger, 68, har inte tagit nåt nytt jobb sedan han lämnade Arsenal.

Nu kan han vara på väg mot en comeback – i PSG.

Enligt ESPN är han högaktuell för jobbet som sportchef.

I våras lämnade Arsène Wenger Arsenal efter att ha rattat klubben i 22 år.

– Hans framgångar har varit fantastiska och det har varit en ära att jobba med honom de senaste tio åren. Han förändrade spelet. Han satte en helt ny standard och ambition. En ambition att inte bara vinna utan att vinna och göra en konst av fotboll. Och det lyckades han med, sa Arsenals vd, Ivan Gazidis, då.

Nu kan 68-åringen vara på väg mot en comeback i den europeiska toppfotbollen. ESPN:s Paris-korrespondent Jonathan Johnson – som vanligtvis har mycket bra ingångar i PSG – uppger att den franska huvudstadsklubben vill ta in Wenger som ny sportchef.

”Dörrarna öppna”

Wenger skulle då ta över huvudansvaret för värvningar efter nuvarande sportchefen Antero Henrique, vars framtid i klubben uppges kraftigt hotad.

Wengers epok i Arsenal tog slut i våras.
Foto: TT
Wengers epok i Arsenal tog slut i våras.

Enligt Jonathan Johnsons källor ska Wenger ha svarat PSG att han ”håller dörrarna öppna”, men att han helst av allt vill ha ett tränarjobb snarare än ett sportchefsjobb.

Det är, enligt rapporterna, inte troligt att Wenger fattar något beslut förrän närmare jul, och PSG ska heller inte ha några planer på att göra sig av med Antero Henrique förrän efter januarifönstret då han i nuläget redan upprättat kontakter i hopp om att värva Celta Vigos Stanislav Lobotka, Portos Danilo Pereira samt Genks Sander Berge.

”Fria händer”

Wenger skulle i ett inledande skede få fria händer att göra om PSG:s ungdomsakademi och sedan – närmare sommaren – få börja arbeta med eventuella värvningar till A-laget, förutsatt att Financial Fair Play-situationen löser sig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.