Åtal väckt mot allsvensk spelare

avSusanna Nygren, Johan D Lundin

FOTBOLL

Åklagare Rikard Darell väcker åtal mot en allsvensk fotbollsspelare. Fotbollsspelaren misstänks för våldtäkt och för sexuellt utnyttjande av barn.

– Nu är utredningen klar och jag anser att jag har tillräckliga skäl för åtal, säger kammaråklagare Rikard Darell.

Den allsvenske spelaren är misstänkt för våldtäkt mot barn. Gärningen ska ha ägt rum på ett hotell under 2016. Brottet består av att han ska ha haft sex med en flicka som var under 15 år.

Spelaren har erkänt att han hade sex med flickan, men nekar till brott. Mannens förklaring är att han ska ha trott att hon var äldre. Spelaren misstänks även för sexuellt utnyttjande av samma flicka.

”Skäl för åtal”

Åklagaren Rikard Darell väcker nu åtal, precis som Sportbladet skrev om i går.

– Nu är utredningen klar och jag anser att jag har tillräckliga skäl för åtal, säger kammaråklagare Rikard Darell.

– En av misstankarna mot honom har tidigare i utredningen rört sexuellt utnyttjande av barn men jag har, efter att ha vägt in samtliga omständigheter i ärendet, valt att väcka åtal för våldtäkt mot barn även för denna händelse.

Spelaren har tidigare varit misstänkt för fem fall av våldtäkt mot en annan flicka. Den utredningen har lagts ned i brist på bevis. Åklagaren konstaterade att ord står mot ord och att stödbevisning saknades.

Bevisning på sociala medier

Mannen har varit frihetsberövad sedan februari. Han har suttit häktad med restriktioner.

– Bevisningen består till stor del av kontakter mellan misstänkt och målsägande på sociala medier, som Instagram och Whatsapp. Dessutom har en rad förhör, bland annat med vittnen, genomförts, säger Rikard Darell.

Sportbladet har sökt spelarens advokat för en kommentar.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM