Tjänar miljoner: ”Vi vet inte var han är”

Ex-stjärnan vägrade lämna: ”Stor gåta...”

Publicerad:
Foto: Jon Super / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

Jack Rodwell, 27, är en av de bäst betalda i Sunderland.

Men han har inget intresse av att spela där.

– Jag vet inte ens var han är, säger tränaren Chris Coleman.

Sunderland är i förfall.

Klubben som så länge huserade i Premier League har nu halkat ner i League One (den engelska tredjedivisionen). Det står klart trots att två matcher återstår i Championship.

På fredag reser man till London för matchen mot Fulham, men man gör det utan en av de stora stjärnspelarna.

”Vet inte ens...”

Jack Rodwell har nämligen inget som helst intresse av att spela.

– Jag vet inte ens var Jack är, om jag ska vara helt ärlig. Så nej, han kommer inte vara med mot Fulham, säger tränaren Chris Coleman inför matchen, enligt BBC.

Han förtydligar dock att det inte rör sig om ett spårlöst försvinnande utan att han syftar på att han inte vet var Rodwell är ”rent mentalt”. Men klart är att han inte är tillsammans med sina lagkamrater.

Vägrade lämna

27-årige Rodwell – tidigare i karriären i Everton och Manchester City och dessutom engelsk A-landslagsman – har den här säsongen haft en veckolön på motsvarande 830 000 kronor (årslön på 43 miljoner kronor) vilket gör honom till en av de bäst betalda i Sunderland.

Han har dock inte spelat en match sedan september månad och har uttryckligen bett om att få lämna klubben. Sunderland erbjöd sig då att lösa situationen genom att helt sonika riva hans kontrakt – men Rodwell gick inte med på detta utan valde i stället att stanna.

– Och nu sitter vi här med en spelare som inte vill spela för Sunderland, som vill lämna oss. Men då är frågan var han i så fall ska ta vägen? Det är den stora gåtan…, säger tränaren Coleman.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.