”Även om man vinner tio matcher på raken händer det att spelare bråkar”

FOTBOLL

PSG: Betraktar det som normalt

PARIS. En bagatell eller ett bevis på en minikris i miljardbygget?

Tolkningarna kring Zlatan Ibrahimovics bråk med lagkamraten Nenê på onsdagens träning går isär, men klubben menar att gruffet är "normalt".

– Även om man vinner tio matcher på raken händer det att spelare bråkar på träning, säger klubbens presstalesman Yann Guerin till Sportbladet.

Det var på onsdagens stängda träningspass som Zlatan Ibrahimovic och anfallskollegan Nenê hamnade i handgemäng efter en tackling i en närkamp från Nenes sida.

Enligt tidningen Le Parisien rörde det sig om gruff mellan de två spelarna, som fick skiljas åt fysiskt av lagkamrater innan träningen kunde fortsätta.

– Sånt här händer varje dag på träning, så är det faktiskt. Jag såg inte själva händelsen själv, men jag vet att det är så. Det är inte så mycket mer att säga om det än så, säger PSG:s presstalesman Yann Guerin till Sportbladet.

”Sånt här händer”

Det kan inte röra sig om en viss spänning i truppen efter inledningen på säsongen som inte blivit vad man önskat?

– Nej, sånt här händer även i lag när de vunnit tio matcher på raken.

Tog ledningen de två spelarna åt sidan för att prata efter träningen eller anser ni att det inte behövdes?

– Nej, det var överspelat och något som vi betraktar som normalt, säger Yann Guerin.

Att PSG är under press efter den skrala säsongsstarten råder det inga tvivel om. Tränaren Carlo Ancelotti sa själv efter söndagens 0–0-match, den tredje avgjorda i rad för PSG, att laget "behöver tid" för att spelas samman, men också att han har högre förväntningar på sitt lag.

– Det är klart att jag hade hoppats på en bättre inledning på säsongen, men det är många nya spelare som ska fasas in. Jag är inte orolig, sa Ancelotti då.

Förväntar sig mer

Redan tidigare under sommaren, när Zlatan Ibrahimovics transfer till PSG började ta fart, spekulerade tidningar och radio i Frankrike om vilka av klubbens stjärnor som skulle få "stå åt sidan" när svensken anlände till klubben, och just Nenê, som kom till klubben 2010 och har varit en av klubbens största stjärnor i den nuvarande jättesatsningen, pekades ut som en spelare som skulle komma att hamna i kläm. Flera franska medier spekulerade till och med i att klubben var beredda att göra sig av med Nenê eftersom förhandlingar om hans fortsatta kontrakt drog ut på tiden.

Efter helgens match mot Bordeaux var Nenê en av dem som fick hård kritik för sin bleka insats i franska tidningar som förväntar sig betydligt mer av det stjärnspäckade lagbygget.

Carlo Ancelotti har också fått utstå indirekt kritik för att starta med nyinköpta italienska jättelöftet Marco Veratti, som kom till PSG från Pescara i somras, på bänken och bland annat byta in 17-årige franska talangen Adrien Rabiot innan Veratti fick chansen mot Bordeaux.

Även PSG:s värvningsansvarige sportchef Leonardo har haft det hett om öronen under den senaste veckan, men berättade för l'Équipe tidigare förra veckan att han inte är orolig över situationen. Klubbens ägare Nasser Ghanim al-Khelaifi kallade ändå till möte med Leonardo och spelartruppen på onsdagen för att understryka betydelsen av att PSG börjar vinna matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1