Adams slåss för sina stjärnor

Av: Robert Östholm

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag kommer att fajtas med Harry”

Tony Adams har knappt tagit över i Portsmouth – men redan ger han sig i strid med sin föregångare.

Han kommer inte att släppa Jermain Defoe till Harry Redknapps Tottenham utan strid.

– Jag kommer att fajtas med Harry om han vill ha mina toppspelare, säger Adams.

Tony Adams drar sig inte för att slåss för sina stjärnor.
Foto: Getty Images
Tony Adams drar sig inte för att slåss för sina stjärnor.

Tony Adams, tidigare landslagsstjärna i England, har suttit som assistent till Harry Redknapp i Portsmouth sedan 2006. När Redknapp flyttade från "Pompey" till Tottenham fick Adams kliva upp som manager.

Samtidigt tog rykten fart om att Redknapp skulle locka med sig anfallaren Jermain Defoe till sitt nya arbete – en klubb den kvicka forwarden representerat tidigare.

Adams må vara ny som manager, men han tänker inte vika sig för sin tidigare överordnades önskan.

I alla fall inte utan strid.

– Jag kommer att fajtas med Harry om han vill ha mina toppspelare. Jag är så klart smickrad över att andra lag vill ha mina spelare, men samtidigt är det mitt jobb att se till att vi kan behålla dem, säger Tony Adams till The Sun.

Flytt – inte aktuellt

Hans uppfattning är att i dagsläget är en flytt inte aktuellt för Jermain Defoe. Samma sak gäller övriga spelare i truppen.

– Jag har redan pratat med mina spelare och ingen av dem har sagt sig vilja flytta. Om någon absolut vill lämna så skulle jag låta dem, jag vill ha spelare som vill spela för oss, säger Adams till The Sun.

I truppen finns det ett uttalat stöd för Adams. Exempelvis har backen Sylvain Distin slagit fast att deras nya manager kommer fylla ut Redknapps kostym väl.

– Att ta över blir en stor utmaning för Tony, men jag är helt säker att han klarar av jobbet. Vi kommer ge honom och oss själva allt stöd och jobba utifrån det, säger Distin till Sky Sports.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN