Historiskt uselt för 08-lagen

Av: David Tanentsapf

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre matcher – men bara en poäng

Tre matcher – en poäng.

Stockholmslagen stod för en ny bottenomgång under vad som håller på att bli en historiskt usel säsong.

– Självklart skulle vi hellre vara med i toppen och spela inför fullsatta läktare, säger Djurgårdens Mikael Dahlberg efter 0–0 mot Örebro.

Foto: Mikael Dahlberg gjorde en lysande insats – som mittback.

AIK föll med 0–2 mot Trelleborg. Bajen krossades med 1–5 av Helsingborg och Djurgården var bäst av 08:orna i den 21 omgången med sitt kryss mot Örebro på Stockholms Stadion.

Stockholmslagen ligger just nu fyra, sexa och åtta i tabellen, långt från allt vad guldstrid heter, och är på väg att göra sitt sämsta resultat under det här årtusendet.

– Det är ju svårt för oss att ta ansvar för de andra Stockholmslagen och allsvenskan som helhet. Men vi vill vara med i toppen. Vi är ett lag som drar mycket publik när vi spelar bra och vi vill spela inför fullsatta läktare, säger Mikael Dahlberg.

Bäst på plan

Spelmässigt gjorde Djurgården sin kanske bästa match för säsongen mot Örebro – trots en nykomponerad försvarslinje med Daniel Sjölund till vänster och anfallaren Micke Dahlberg som mittback för första gången någonsin. Båda tillhörde planens bästa spelare och hyllades av tränaren Siggi Jónsson efteråt.

– Roligt att höra, särskilt som jag var så osäker inför matchen på hur jag skulle klara av situationen. Jag har bara gjort en träning som mittback och kan inte ens analysera matchen, säger Dahlberg.

Hur ser du på din nya roll?

– Jag skulle gärna fortsätta.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.