”Förr eller senare gör vi det”

FOTBOLL

Bulgariens förbundskapten om den 49-åriga mardrömssviten

Foto: Bulgariens förbundskapten Petar Hubtjev.

Bulgarien har inte besegrat Sverige på 49 år.

Blågult har sedan dess vunnit sju matcher och spelat två kryss mot bulgarerna i tävlingsmatcher.

– Traditioner är till för att brytas och förr eller senare kommer vi att göra det, säger förbundskaptenen Petar Hubtjev.

Bulgarien är ett av de lag som Sverige haft lättast mot genom åren.

Inte en förlust på 49 år och sedan dess har man spelat nio tävlingsmatcher där Sverige vunnit sju medan lagen spelat oavgjort två gånger.

– Traditioner är till för att brytas och förr eller senare kommer vi att göra det, säger förbundskaptenen Petar Hubtjev.

Men inte mycket talar för att man ska göra det den här gången heller.

Bulgarien har inte imponerat i inledningen av VM-kvalet. Man lyckades med nöd och näppe besegra Luxemburg hemma med 4-3, varefter förbundskaptenen Ivaylo Petev avgick och ersattes av Hubtjev, som förlorade mot Frankrike med 4-1 i sin debut.

”Kan påstå vad han vill”

Luxemburg har mött både Sverige och Bulgarien i VM-kvalets två första omgångar och efter matchen mot Sverige i fredags fick förbundskaptenen Luc Holtz frågan vilket lag som är bäst.

– Utan tvekan Sverige. Utan tvekan. Jag är säker på att Sverige kommer att slå Bulgarien. Sverige hade ett bra, varierat spel med mycket kreativitet, sa han.

På presskonferensen inför matchen på måndagen fick Bulgariens förbundskapten bemöta påståendet.

– Luxemburgs förbundskapten kan påstå vad han vill. Vi kommer att spela vårt spel och kommer att gå ut 100-procentigt optimistiska och realistiska. Visst, bulgarisk fotboll är inte i den bästa formen just nu men vi hoppas att vi kommer att göra bra ifrån oss i morgon, säger Hubtjev.

Enligt bulgarisk media kan Hubtjev göra så många som fyra ändringar i startelvan till matchen mot Sverige.