Efter beslutet – Ishak blir ensam anfallare

avRobert Rosén

Mikael Ishak ende anfallare i OS–truppen

Jordan Larsson har stoppats från OS.

Därmed är Mikael Ishak ensam anfallare i truppen.

– Givetvis är jag besviken, säger förbundskapten Håkan Ericson till svenskfotboll.se efter beskedet.

Det svenska herrlandslagets OS–deltagande har kantats av återbud. Vid trupputtagningen meddelade förbundskapten Håkan Ericson att hela 52 spelare tackat nej till turneringen.

– Jag vet att det är två allsvenska omgångar kvar och det händer saker i fotboll. Jag hoppas vi har fru Fortuna med oss och får betalt för det jobb vi har lagt ner under våren, sade Ericson då.

”Drabbar extra tungt”

Under lördagsmorgonen kom dock nästa bakslag – då Helsingborgs IF meddelade att de stoppar Jordan Larsson, 19, från turneringen.

–  Jag hade en bra dialog med Henrik Larsson om HIF:s situation redan före trupputtagningen, men då såg det ändå ut att gå i lås. Jag kan nu konstatera att det inte blir så. Ett tufft beslut att ta, det drabbar oss men också Jordan som varit inställd på OS-spel en längre tid, förklarar Ericson för svenska fotbollsförbundets hemsida.

Då Larsson inte kan medverka i OS innebär det att Sverige åker till mästerskapet med blott en anfallare – Mikael Ishak, 23.

– Givetvis är jag besviken. Det drabbar extra tungt då vi redan har så många nej på forwardspositionerna, säger Håkan Ericson.

De har stoppats tidigare

Inte heller bland de fyra uttalade reserverna finns någon anfallare. Vilket innebär att Sverige, såvida de inte får en dispens, åker till mästerskapet med blott en renodlad anfallare.

På anfallssidan har bland annat Gustav Engvall och John Guidetti, som var aktuell för en av de överåriga platserna, tidigare stoppats från att medverka i OS.

Sportbladet har varit i kontakt med Håkan Ericson men förbundskapten lät hälsa att han har fullt upp inför avresan på måndag och därmed hänvisar till uttalanden på förbundets hemsida.