Bekräftat: Faltsetas lämnar Djurgården

Har spelat färdigt i klubben

Alexander Faltsetas har gjort sin sista match för Djurgården.

Det uppger Fotboll Direkt som skriver att mittfältarens kontrakt inte kommer förlängas efter säsongen.

– Så är det. Det här är en väldigt bra chans att komma utomlands, bekräftar spelaren för Fotbollskanalen.

Följ ämnen i artikeln

Det har ryktats om en övergång för Brwa Nouri från Östersund till Djurgården på sistone. Något som flera av klubbens supportrar tydligt visade vad de tyckte om i måndagens hemmamöte med Häcken.

Något som talar för att övergången kan bli av är att det nu blir en lucka på den centrala mittfältspositionen i Dif.

Fotboll Direkt skrev tidigare i kväll att Alexander Faltsetas inte kommer att spela i Djurgården nästa säsong då 29-åringens kontrakt inte kommer förlängas.

Kommit överens

Nu har spelaren själv bekräftat nyheten.

–  Jag och Bosse (Andersson, sportchef) har haft diskussioner. Nu har vi kommit fram till att jag ska röra mig härifrån för jag känner att jag vill testa det de flesta andra vill - att komma utomlands. Jag kände att med min ålder och att kunna gå som bosman så är det här en väldigt bra chans att komma utomlands, säger Faltsetas till Fotbollskanalen.

Kan hamna i USA

Nu kan han enligt egen utsago hamna i USA.

– Absolut, det finns intresse därifrån. Jag har ingenting klart, men har alternativ. Sen kommer jag inte att hoppa på något just nu. Jag väntar tills vi går på ledighet.

Detta innebär att Faltsetas har spelat sin sista match för Djurgården eftersom han är avstängd i den sista omgången som spelas borta mot Gif Sundsvall på söndag.

Alexander Faltsetas kom till Djurgården inför säsongen 2014 från Gefle. Totalt har det blivit 76 matcher och tre mål för spelaren i allsvenskan sedan dess.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.