PSG:s vilda glädje efter Ibras rekord

avAndreas Käck

Galna målfirandet – en protest?

Kritiserade efter blixtvisiten till Las Vegas.

Då svarade PSG med en uppvisning – och Zlatan Ibrahimovic med två nya mål till samligen.

– Viva Las Vegas!, säger ”Ibra” i sin app efter showen.

PSG säkrade ligatiteln i mitten av mars.

En månad senare åkte man ur Champions League och sedan dess har de inhemska cuptitlarna varit det enda som funnits kvar att spela för.

Svarta rubriker

Den ena, ligacupen, säkrades förra lördagen och Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti, Javier Pastore och Salvatore Sirigu valde att fira framgången med en blixtvisit i Las Vegas – vilket möttes av skarp kritik.

– De måste vara försiktiga med klubbens image, sa exempelvis förre PSG-tränaren Luis Fernandez till Le Parisien.

När Ibrahimovic sedan hamnade i bråk med Adrien Rabiot på en träning drog de franska medierna på rejält med sina krisrubriker.

Kanske kan det förklara PSG-spelarnas vilda glädje i fredagens match mot Stade Rennes. Efter samtliga mål samlades stjärnorna i klungor och vrålade ut sin glädje i vad som såg ut att vara någon form av protest mot de medieuppgifter som gjort gällande att det råder osämja i laget.

”Viva Las Vegas”

Zlatan Ibrahimovic spädde i alla fall på spekulationerna med ett minst sagt fyndigt utspel efter matchen, som PSG vann med hela 4-0.

– Viva Las Vegas!, svarar han på frågan om hur han såg på sin egen insats.

Maxwell spräckte nollan efter ett fenomenalt förarbete av Ibrahimovic och Edinson Cavani.

– Ett fantastiskt mål, säger Zlatan.

Svensken ökade på till 2-0 och rusade därefter ner mot hörnflaggan för att kasta sig i famnen på Marco Verratti. Målet var hans 33:e i ligan den här säsongen, och hans 49:e för säsongen i klubb och landslag vilket innebär att han slår sitt tidigare målrekord från säsongen 2013/14.

Om han nöjde sig där?

Icke.

Kvarten från slutet bombade han in sitt andra för kvällen, sitt 50:e för säsongen fram till 3-0. Edinson Cavani tryckte sedan in 4-0.

– En bra och rolig match, säger Zlatan och betonar att han, nog, kommer se tillbaka på säsongen 2015/16 som en fotbollsmässig höjdpunkt i karriären.