Guidetti ersätter Berg mot Italien

TOULOUSE. Redan i går kunde Sportbladet avslöja att Albin Ekdal startar mot Italien.

Nu står det också klart att John Guidetti kliver in på topp tillsammans med Zlatan Ibrahimovic i morgondagens heta EM-möte.

Förbundskapten Erik Hamrén gör ett par förändringar inför matchen mot Italien.

Som Sportbladet skrev i går kommer Albin Ekdal att ersätta Oscar Lewicki på mittfältet.

– Det är klart att det kan vara till min fördel att jag spelat sju år i Italien, det bör inte vara till min nackdel, sa Albin Ekdal i går.

Som Sportbladet var inne på även i går blir det John Guidetti som tar platsen på topp bredvid Zlatan Ibrahimovic. Dessa uppgifter bekräftas enligt Sportbladets källor under torsdag kväll efter lagets träning på EM-arenan i Toulouse, en uppgift som Expressen var först med att rapportera.

Om inte förbundskapten Erik Hamrén ändrar sig, han har möjlighet fram till 75 minuter före matchstart, så kommer John Guidetti som gjorde ett piggt inhopp mot Irland få chansen från start.

I backlinjen pekar allt på att Sverige startar som man avslutade senast efter skadan på Mikael Lustig. Det innebär att Victor Nilsson Lindelöf spelar till höger och Erik Johansson som mittback.

”Allt är möjligt i fotboll”

Förbundskapten Erik Hamrén sa på presskonferensen inför matchen mot Italien att spelarna hämtat sig bra efter besvikelsen i premiären, 1-1, mot Irland.

De vet att en svårt uppgift väntar.

– Vi möter ett Italien som imponerat på mig. Det har inte så stora stjärnor som tidigare, men de har en bra organisation i såväl offensiv som defensiv. Vi står inför en tuff utmaning, en utmaning som vi ser fram emot. Allt är möjligt när det kommer till fotboll, sa Hamrén.

Den italienske förbundskaptenen Antonio Conte är extremt noga med att scouta sina motståndare. Han lär ha koll även på Guidetti.

– Förutom Zlatan måste vi se upp med spelare som Forsberg, Guidetti och Berg, sa han Antonio Conte på dagens presskonferens.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.