Elfsborgs svit mot AIK lever – 13 raka

avErik Karlsson, Per Bohman

Foto: BILDBYRÅN

Borås/Stockholm. Med två mål av Chinedu Obasi på två minuter såg AIK ut att bryta en 14 år lång förbannelse.

Men Elfsborg kom tillbaka och med 2-2 lever deras hemmasvit mot AIK vidare.

– Det känns i botten utav själen att vi inte tar tre poäng i dag, säger Rikard Norling.

Efter derbysuccén mot Djurgården senast fick Alexander Isak och sommarvärvningen Chinedu Obasi förtroende från start på topp för AIK borta mot Elfsborg.

Och Obasi visade att hans form är fortsatt uppåtgående. I en match där inget hade hänt första 29 minuterna så exploderade allt på tre minuter.

Först styrde Obasi elegant in 0-1 på Stefan Ishizakis inlägg och två minuter senare sköt han in 0-2 i samma hörn – bara för att få se Elfsborgs skyttekung Viktor Prodell reducera bara minuten senare.

Fint förarbete

Efter en ovanligt lång pausvila till följde av brand på läktaren hade sedan Obasi två vassa chanser till att sätta ett hattrick innan Elfsborg på allvar åt sig in i matchen. I den 76:e minuten kom också utdelningen för Borås-laget, Adam Lundqvist växlade tempo förbi Nils-Eric Johansson på högerkanten och hittade in till Per Frick som styrde in 2-2 med såg ut att vara höften.

Per Frick var sedan nära att avgöra matchen på övertid när han helt friställd med Patrik Carlgren missade en lobb. Men resultatet stod sig matchen ut och därmed har Elfsborg nu 13 raka matcher utan förlust hemma mot AIK (7-6-0) sedan 2002.

Rikard Norling var mäkta besviken:

– Det känns i botten utav själen att vi inte tar tre poäng i dag. Jag säger det med stor ödmjukhet, för Elfsborg är bra, men ur ett poängskördsperspektiv så känns det i hela kroppen av besvikelse.

ARTIKELN HANDLAR OM