Kennedy: ”Även Messi missar straffar”

avPer Bohman

Tung förlust för Hammarby

1 av 2 | Foto: Efter slutsignalen deppade Kennedy – Rinne klappades om rejält.

Örebro. Bänkad och iskall.
Då fick Kennedy chansen från straffpunkten i sista sekunden och... brände.
– Jag är bara en vanlig människa. Även Messi missar straffar ibland, säger lagkaptenen.

Det är en rakryggad men besviken Kennedy Bakirciuglu som möter pressen efter matchen. Han är lika artig som vanligt, men ansiktsuttrycket är sorgset och blicken flackar lite. Lagkaptenen har först svårt att sammanfatta sina känslor och vrider och vänder på sin keps.

– Alltså... vad ska man säga. Jag är bara människa. Även Messi missar straffar ibland. Alla gör det. Men det är hemskt tråkigt att göra det i ett sånt skede.

"Alla kan missa"

För det var i sista sekunden, i den 95:e minuten, som ett vilt kämpande Hammarby tilldelades en straff. Varken Arnor Smarason eller Alex fanns på planen: då tog Kennedy, som bara hade varit inne några minuter, ansvaret. Jacob Rinne läste dock sin motståndare – dök tidigt – och kunde mota bort bollen. Därmed knep ÖSK segern med 3–2.

– Han gör en bra räddning. Men som sagt. Alla missar ju straffar.

Haft svårt att platsa

Fast Kennedy gör det faktiskt lite oftare än andra. 2014 hade han en hemsk period från straffpunkten med tre raka missade straffar, och nu fortsätter ikonen att svaja vid de avgörande lägena.

Vad säger du om ditt magra straffacit?

– Är man straffskytt så kommer det också tillfällen då du missar. Målvakterna gör bra räddningar ibland. Jag kan inte gå in på detaljer angående varför det blivit så.

Det här var inte vad lagkaptenen behövde. Kennedy har haft svårt att platsa under inledningen av allsvenskan och inte spelat någon större roll i Nanne Bergstrands lagbygge. Han är frustrerad, vill spela mer och visa vad han kan... och så händer det här.

"Det är ovant för mig"

– Klart jag vill ha mer speltid. Men Nanne valde att spela den här elvan. Jag hoppades kanske få lite mer speltid när jag kom in, det är många i laget som vill spela mer. Men det är Nanne som tar ut laget.

Har du haft en tyngre period i Hammarby?

– Jag har aldrig varit i den här situationen tidigare. Det är mycket ovant för mig. Det är en lång säsong och mycket händer. Jag hoppas vara tillbaka senare, och försöker tänka positivt.

Sen avslutar han:

– Men det är tufft ibland. Fotbollen går inte som man vill.

Se Rinnes straffräddning [extern länk]