Dif:s succé - två drömmål på en minut

FOTBOLL

Djurgården bröt trenden - vann med 3-0

Två drömmål på en minut.

De målen såg till att Djurgården tog tre poäng hemma mot nykomlingen Östersunds FK.

– Det var ett fantastiskt mål, ett fantastiskt mål, säger Dif:s målskytt Sam Johnson till C More.

Djurgården startade allsvenskan 2016 briljant med nio poäng efter tre matcher. Men sedan dess har laget förlorat tre raka matcher.

I kväll bjöd laget på tre drömmål – Moon, Johnson och Ranégie – och ordnade en viktig seger på hemmaplan.

– Det är ett sådant mål man gör på träning vanligtvis. Jag är inte den som brukar skjuta upp den i krysset annars. Jävligt skönt, jag känner inte att jag fått med mig så mycket. Det krävs enorm rutin och stor talang för att göra ett sådant mål, säger Mathias Ranégie till C More.

Två drömmål

Efter en kort hörna i den 17:e minuten fick Seon-Min Moon bollen strax utanför straffområdet. Han skickade in 1-0 i bortre krysset efter en fin träff med högerfoten.

Minuten efteråt var det skyttekungens tur. Efter en omställning avslutade Sam Johnson med att skicka upp bollen högt i bortre hörnet - otagbart för Jamal Blackman.

– Om du en bra anfallare ska du kunna ta ett snabbt beslut i vissa lägen, det gjorde jag där. Det var ett fantastiskt mål, säger Johnson till C More.

”Krävs enorm rutin och stor talang”

Mathias Ranegié fastställde slutresultatet 3-0 i den 69:e minuten med ett skott som satt i krysset. Djurgården har tolv poäng efter sju matcher.

– Vi gör en bra match i dag, tycker jag. Det är klart vi inte fått in första målet i alla matcher, det är klart det gör skillnad. Vi spelar mer avslappnat när vi får in första målet, rakare, säger Ranégie till C More.

– Vi behövde vinna den här matchen och bryta den här dåliga trenden som vi har haft.

Östersund är på 13:e plats med åtta poäng. Det här var lagets andra raka förlust, man har släppt in sju mål på två matcher.

– Lagen backar hem och gör det svårt för oss. Djurgården gör det svårt för oss. Det är bara fortsätta göra det vi gör, det kommer bli bättre. Det gäller att ha tålamod, säger Saman Ghoddos.

Se målen i Djurgårdens seger (extern länk).