Lennartsson stängs av efter raseriutbrott

FOTBOLL

Riskerar ytterligare påföljd

1 av 4 | Foto: TT
I slutet av matchen brast det för Lennartsson.

Jörgen Lennartsson fick ett raseriutbrott mot Gefle – sparkade till vattenflaskor.

Han är avstängd mot AIK och riskerar ytterligare påföljd.

– Det är samma princip som när en spelare får rött kort, säger Pierre Blomqvist, sekreterare hos discplinnämnden, till gp.se.

IFK Göteborg tappade poäng hemma mot Gefle. I slutminuten kvitterade Joshua Nadeau till 3-3 för bortalaget. Det målet gjorde Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson vansinnig.
Vid sidlinjen sparkade han till en back med vattenflaskor som flög iväg.

”Det var ilska”

– Det var ilska, och så stod vattenflaskorna där... Det var en reflexmässig reaktion, säger Jörgen Lennartsson efteråt.

Matchen var slut, men domaren Johan Krantz valde att visa ut Lennartsson. Utvisningen gör att Blåvitt-tränaren är avstängd mot AIK.

– Det innebär att han automatiskt är avstängd i nästa tävlingsmatch. Det är samma princip som när en spelare får ett rött kort, säger Pierre Blomqvist, sekreterare i disciplinnämnden, till gp.se.

Kan stängas av ytterligare

Men det kan bli fler matcher för Lennartsson. Disciplinnämnden ska utreda fallet.

– Domaren rapporterar in sådan här händelser som lindrig eller grov avvisning, och i det här fallet är det inrapporterat som en grov. Så vi kommer att ta ställning till det i disciplinnämnden och kommer att försöka behandla den under nästa vecka, säger Blomqvist till gp.se.

IFK Göteborg ska yttra sig i frågan innan disciplinnämnden tar ett beslut.

”Riktat mot oss själva”

Jörgen Lennartsson kommenterar avstängningen till IFK Göteborgs hemsida:

– Det var uteslutande riktat mot oss själva och vår egen prestation och hade inte på något vis med domarteamets insats att göra, vilket fjärdedomaren också var tydlig med i sin rapport. Jag hade överhuvudtaget ingen kommunikation med domarna under matchen och inte heller några synpunkter på deras insats.

– Om något tagit illa vid sig av händelsen så beklagar jag det. Det handlade enbart om en stor besvikelse över att vi inte vann matchen. Jag kan bara ta mitt straff och gå vidare.