Tungt poängtapp för Barcelona

avFredrik Jönsson

Real Madrid utjämnade sent i El Clasico

1 av 2

Sergio Ramos blev poänghjälte i El Clasico.

En tung smäll för Barcelona – som fortfarande har sex poäng till Real Madrid.

– Jag vet inte om det var rättvist. Men det finns stort hjärta i laget, säger tränaren Zinedine Zidane till Marca.

Real Madrid skrek efter straff några minuter in i El Clasico. Lucas Vazquez gick omkull i en duell i straffområdet, men domaren Carlos Clos Gómez friade.

Det var en chansfattig första halvlek. Barcelona hade det mesta av bollen, men Real Madrid var giftigast under de första 45 minuterna.

Suarez ordnade 1-0

Den andra halvleken var bättre. Och det var där Barcelona tog ledningen i matchen genom Luis Suarez i den 53:e minuten, han tryckte in bollen efter en frispark.

Hemmalaget skapade flera bra målchanser och såg ut att utöka. Neymar missade mål från nära håll i den 67:e minuten, och Lionel Messi brände ett kanonläge i den 81:e minuten.

1-0 såg ut att stå sig och ge hemmalaget tre viktiga poäng i titelracet. Men vid en frispark på stopptid stod Barcelonas försvar och sov. Det utnyttjade Reals mittback Sergio Ramos, han tryckte in 1-1 med huvudet.

– Innan det målet tyckte jag vi förtjänade att vinna, säger Barcelonas Andres Iniesta.

Nära att avgöra i slutet

Det blev kaos i slutsekunderna efter en frispark från Barcelona. Casemiro räddade Real Madrid genom att nicka bort bollen på mållinjen.

Resultatet blev 1-1.

– Det blev oavgjort, men den poängen känns som en seger. Det är inte tre poäng, men vi är nöjda eftersom det är en bra poäng i det läget, säger Zidane.

Det betyder att Real Madrid fortfarande leder ligan med sex poäng.

– Det skulle inte förvåna mig om vi sitter här i slutet av maj och säger att det som avgjorde ligan var Sergio Ramos kvitteringsmål i slutminuterna, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

ARTIKELN HANDLAR OM