”Jag kom som en kung – lämnar som en legendar”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan bekräftar: Lämnar Paris Saint-Germain

Zlatan Ibrahimovic bekräftar.

Han lämnar Paris Saint-Germain.

”I morgon blir min sista match på Parc des Princes. Jag kom som en kung, lämnar som en legendar”, skriver Zlatan på Facebook.

Lyx i massor – här är Zlatans alla fastigheter

Zlatan Ibrahimovic, 34, har fattat sitt beslut om framtiden.

Han lämnar Paris Saint-Germain efter den här säsongen.

I ett meddelande på sin Facebook-sida, Instagram och Twitter, bekräftar den svenske stjärnan att matchen mot Nantes i morgon blir hans sista på Parc des Princes i PSG-tröjan.

”I morgon blir min sista match på Parc des Princes. Jag kom som en kung, lämnar som en legendar”, skriver Zlatan på Facebook.

Ibrahimovic kom till PSG sommaren 2012 och har tagit klubben till fyra raka ligatitlar samt vunnit priset som årets spelare tre gånger.

– Jag är väldigt stolt över de fyra senaste åren, jag har älskat varenda dag jag spenderat här. Paris har blivit en storklubb i världen och jag har spelat en nyckelroll för att ta klubben framåt. Nu är det rätt läge för mig att testa något annat, säger Zlatan till PSG:s hemsida.

Ryktas till MLS

Kontraktet med den franska huvudstadsklubben löper ut i sommar och tidigare kom uppgifter om att Zlatan – och hans sambo Helena Seger – känt att klubben inte visat tillräcklig uppskattning för 34-åringen.

Därför höll agenten Mino Raiola i går ödesmöte med PSG-ledningen, enligt tv-kanalen Canal Plus, i går för att reda ut framtiden.

Enligt italienska uppgifter ska Ibrahimovic nu i stället vara nära en flytt till MLS-klubben LA Galaxy.

– Jag kan inte kommentera det, säger Galaxys klubbpresident Chris Klein.

Ibrahimovic har den här säsongen stått noterad för 36 ligamål och 13 assist på 30 ligamatcher i Paris Saint-Germain den här säsongen. Innan karriären i PSG är slut kan anfallaren vinna sin 30:e titel i cupfinalen mot Marseille nästa lördag – en match som sänds live exklusivt på Sportbladet.

Publicerad: