’Presidenten på plats – Lindelöf till Chelsea’

FOTBOLL

Ansedda tidningen: ”Lindelöf nära en Chelsea-flytt”

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Victor Nilsson Lindelöf kan vara på väg till England.

I går kom uppgifter om att Chelsea aktiverat Victor Nilsson Lindelöfs utköpsklausul.

Och i dag pryder Lindelöf-affären A Bolas förstasida.

Tidningen skriver att presidenten Luís Filipe Vieira missade Benficas möte med Sheffield Wednesday – för att förhandla med Chelsea på FA:s huvudkontor.

Så mycket tjänar landslagsspelarna

Victor Nilsson Lindelöf, 22, har – efter ett succéår i Benfica – placerats i storklubbar som Manchester United, Juventus och Paris Saint-Germain.

Men nu tycks Chelsea vara nära en affär.

Redan i går skrev portugisiska Record att nye Chelseamanagern Antonio Conte bestämt sig för att aktivera Lindelöfs utköpsklausul på drygt 300 miljoner kronor.

Och nu kommer nya uppgifter.

Presidenten i förhandlingar

Ansedda A Bola har i dag affären på sin förstasida med rubriken ”Chelsea jagar Lindelöf” och skriver, precis som Record, att klubben mött svenskens utköpsklausul.

Dessutom ska Benficas president Luís Filipe Vieira ha avstått Benficas träningsmatch borta mot Sheffield Wednesday i går – där Lindelöf satt på bänken – och i stället besökt engelska fotbollförbundet FA:s huvudkontor för att göra spelarförhandlingar, enligt Jan Hagen – expert på portugisisk fotboll – som hänvisar till A Bola.

– Jag har ingenting att säga om det där. Just nu tillhör jag Benfica och trivs verkligen där och utvecklas hela tiden, sa Lindelöf om flyttryktena till VLT för en vecka sedan.

VSK får 55 miljoner kr

Skulle den 22-årige Västerås SK-produkten säljas kan även hans moderklubb räkna med stora intäkter.

En försäljning på 300 miljoner kronor skulle ge VSK drygt 55 miljoner kronor på grund av en vidareförsäljningsklausul.

– Av princip så brukar vi inte kommentera det avtal vi har med Benfica, men om det är så så är det ju klart positivt. Vi är stolta över Victor och gläds över hans framgångar. Men vad gäller pengarna vill jag inte kommentera något, säger VSK-ordföranden Bengt-Åke Nilsson enligt VLT.

Så mycket tjänar landslagsspelarna