Domarmiss räddade Elfsborg

IFK Göteborg har fortsatt svårt att vinna på Borås Arena.

Simon Hedlund satte 1–1 i offsideposition.

– Han tyckte själv att han var offside, säger Sebastian Eriksson.

Senast IFK Göteborg vann på Borås Arena var år 2005. Elfsborgs Konstgräs är med andra ord ingen favoritplan för "Blåvitt". Men i dag hade de chansen att bryta förbannelsen och ta viktiga poäng i toppen.

– Personligen hatar jag konstgräs. Fotboll ska spelas på riktigt gräs, säger Haitam Aleesami.

Enkel straff

IFK Göteborg startade ännu en gång med Gustav Engvall och Mikael Boman på topp och med Tobias Hysén på bänken. I 27:e minuten dömde domaren straff för Elfsborg, efter att Simon Hedlund föll enkelt efter kontakt med Haitam Aleesami.

– Jag tycker inte att det var straff och det gjorde inte Simon Hedlund heller, säger Haitam Aleesami.

Men John Alvbåge kunde rädda på en svagt slagen straff av Viktor Claesson. Simon Hedlund var inte lika övertygad om att situationen var felbedömd.

– Det är svårt att avgöra. Jag tycker att jag kommer in framför honom och han är på mig. Ganska tuff att få emot sig, men bra att få med sig, säger Simon Hedlund till C More.

I matchminut 35 var det just Boman som tryckte in 1–0 via stolpen för Göteborg. Assisten stod Haitam Aleesami för efter inspel snett inåt bakåt. Det såg länge ut som att förbannelsen skulle brytas.

Offsidemål

Men i 56:e minuten kom kvitteringen. Ett offsidemål som domarteamet inte blåste för. Simon Hedlund satte 1–1 efter assist från Viktor Claesson som var inblandad i det mesta framåt för Elfsborg i andra halvlek.

– Det kändes snopet med tanke på att vi ledde och deras mål är offside. Lite segt, säger Sebastian Eriksson.

Även målskytten själv tyckte tyckte att målet var feldömt.

– Ibland har man de marginalerna med sig. Jag kände att jag var offside när skottet gick, ganska mycket offside faktiskt. Men det var skönt att han släppte den och att den gick in, säger Simon Hedlund.

Trots dramatiska slutminuter blev det kryss på Borås Arena. IFK Göteborg får ännu en gång åka hem från Borås utan full pott.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.