”Är som Cantona – det skulle fungera”

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Leboeuf tror att Zlatan skulle lyckas i United

1 av 2
Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic i Manchester United.

Det skulle fungera, enligt Chelsea-legendaren Frank Leboeuf.

– Zlatan är som Cantona, säger fransmannen.

Foto: BILDBYRÅN
Frank Leboeuf.

Zlatan Ibrahimovic är – för första gången i karriären – på väg att spela ut ett kontrakt och kan under hela våren fritt förhandla med vilken klubb han vill inför en gratis övergång som bosman-spelare i sommar.

Svensken är föga förvånande sommarens hetaste bosman-spelare inför nästa transferfönster och intressenterna uppges vara många.

Efter 2–1-segern mot Chelsea tidigare i veckan öppnade den svenske landslagskaptenen för en flytt till Premier League och efteråt gick tidningen The Mirror så långt att de öppet vädjade till de engelska klubbarna att värva PSG-stjärnan.

”Inte bra”

I en intervju med France Football pratar franske legendaren Frank Leboeuf om den verkliga risken att svensken lämnar PSG i sommar. På frågan om det vore en ”bra idé” med en Premier League-flytt är Leboeuf tydlig:

– Bra för vem? Det beror på. Det är givetvis inte bra för Ligue 1 och Frankrike. Han måste stanna hos oss! säger han enligt Le10Sport.

”Skulle fungera”

Leboeuf spelade själv i Premier League för Chelsea i fem säsonger innan han vände hem till Marseille. I engelsk press är det dock Manchester United som pekats ut som favorit bland de engelska klubbarna.

– Varför inte? Det skulle utan tvivel göra den nya generationen av United-fans glada. Och på planen skulle det kunna fungera, med Martial till vänster och Rooney som understöd, säger han.

Och Leboeuf tror att hajpen skulle likna den som Eric Cantona skapade när han kom till England.

– Ja, det är sant, Zlatan är som Cantona. Han har personligheten och karisman och visar det.