Mats Grens nya roll i IFK Göteborg

FOTBOLL

Blir ny klubbdirektör

Foto: Mats Gren styr IFK Göteborg.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren får en ny roll i klubben - som klubbdirektör. Han ska nu dubblera de två tjänsterna.

– Det blir vissa andra saker som blir lidande, säger Gren till GP.

Mats Gren presenterades för drygt två år sedan som ny sportchef i IFK Göteborg. Nu meddelar GP att han kommer ha två stycken tjänster under en tid, då han även tar rollen som klubbdirektör. IFK Göteborgs styrelse fattade beslutet i onsdags kväll.

– Det kommer inte bli så stor skillnad mot tidigare, de sista månaderna har varit ungefär som det kommer bli, säger Mats Gren till GP.

"Ingen hållbar situation"

Efter att Martin Kurzwelly slutat fick dåvarande ordföranden Karl Jartun överta rollen som klubbdirektör. Efter klubbens ordförandebyte är det istället Mats Gren och Lena Mattsson Ågren, som är ekonomichef, som har delat på klubbdirektörens sysslor.

Även i fortsättningen kommer Gren och Mattson Ågren dela på sysslan i praktiken, med skillnaden att Gren nu innehar rollen på pappret. Att ha rollen under en längre tid är dock ingenting som lockar Gren.

– Det är ingen hållbar situation över jättelång tid. Det blir vissa andra saker som blir lidande, säger Mats Gren och pekar på såväl scoutingen som akademin, vilket han inte får lika mycket tid till.

Siktar på ny - efter sommaren

Även om det blir mindre tid över till en del var det ingen tvekan för Gren att tacka ja.

– Med tanke på den situation vi sitter i har många saker redan landat på mig. Jag har blivit insatt väldigt mycket som annars inte hade landat på mitt bord. Därför kändes det logiskt att det blev jag.

Förhoppningen från Grens sida är att IFK Göteborg ska ha hittat en ny klubbdirektör efter sommaren.

ARTIKELN HANDLAR OM