AIK:s svar efter bråket: "Helt oacceptabelt"

avAndreas Lillhannus

Publicerad:
Foto: Bildbyrån
Björn Wesström.

Carlos Strandberg tog ett strypgrepp på lagkamraten Daniel Sundgren.

Nu agerar AIK Fotboll – med en handlingsplan.

– Handlingen i sig är helt oacceptabel, säger Björn Wesström.

AIK vann med 3-2 borta mot Falkenberg.

Men det överskuggades, efter en attack efter slutsignal från Carlos Strandberg – mot lagkamraten Daniel Sundgren.

Tvåmålsskyttet Strandberg tog ett kraftigt strypgrepp på en chockad Sundgren, innan medspelare kunde separera de båda.

Strandberg var efter matchen inte särskilt pratsugen.

– Jag vill inte prata om det, sa han till Sportbladet och gick direkt in i omklädningsrummet.

"Oacceptabelt"

Sent i natt kom en kommentar om händelsen från AIK Fotboll.

– AIK Fotboll ser allvarligt på den händelsen, handlingen i sig är helt oacceptabel, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

AIK Fotboll kommer nu att agera, och har upprättat en handlingsplan för att undvika liknande händelser i fortsättningen.

– Delar av handlingsplanen blir att vi tillsammans skall arbeta intensivt med alla de följdfrågor som händelsen skapat samt det felaktiga beteendet som ligger till grund för händelsen. Vårt ansvar som AIK-ledare är att arbeta och vägleda spelarna utifrån de ramar som AIK-stilen ger oss, säger Björn Wesström.

"Finns ingen ursäkt"

Carlos Strandberg och Daniel Sundgren la efter matchen, och bråket, ut bilder på sociala medier där de båda kramades om.

”Det finns ingen ursäkt för det jag gjorde. Jag tappade huvudet och agerade i stället för att gå av och lugna ner mig. Jag har blivit väl omhändertagen sedan jag kom till AIK och det som hände i dag är den absolut sämsta tacken jag kan ge tillbaka. Jag är ledsen och lovar att det aldrig kommer att ske igen. Jag ber om ursäkt till min lagkamrat och alla i AIK”, skriver Strandberg på Instagram.

Daniel Sundgren menar att bråket snabbt löste sig.

– Det som hände efter slutsignalen var onödigt och oproffsigt. Vi vill som representanter för AIK föregå med gott exempel, vilket vi inte gjorde i denna situation. Carlos bad mig om ursäkt i omklädningsrummet och jag har accepterat hans ursäkt, säger Daniel Sundgren.

Publicerad: