Svenska fansens mardröm – tröjan slutsåld

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

För den som vill köpa en svensk matchtröja inför kvartsfinalen mot England kommer här tråkiga nyheter.

Både den gula hemmatröjan och den blåa bortatröjan är så gott som slutsålda – både i affärerna och online.

– De har tagit slut för att det har gått bra för Sverige, det har nästan gått lite för bra, meddelar en representant för tröjtillverkaren Adidas.

Favoritlagets matchtröja brukar vara en given accessoar för många fotbollsfans världen över.

Men i takt med att den svenska VM-succén fortsätter väljer fler svenskar att köpa den på förhand hyllade landslagströjan – och nu har den sålt så gott som slut överallt.

Enligt Svenska Dagbladet är det nästintill omöjligt att hitta ett exemplar i affärerna.

– Vi på kundtjänsten har blivit tillsagda att säga till kunderna att det inte är någon idé för dem att bege sig ut till affärerna. Tröjorna är nästan helt slut, säger en medarbetare på Adidas kundtjänst till tidningen.

Foto: PONTUS ORRE
Tröjorna har gått åt under VM-succén.

”Gått för bra för Sverige”

Redan innan Sveriges åttondelsfinal mot Schweiz var de flesta tröjorna redan slutsålda. Då kunde man – om man hade tur – endast hitta enstaka exemplar i storlekarna XS, XL och XLL.

Inför kvartsfinalen mot England finns den gula hemmatröjan bara i storlek XS om man vill köpa den online. Det blåa bortastället är helt slutsålt.

– Vi producerade ett antal tröjor innan VM, och det är dem vi har. De har tagit slut för att det har gått bra för Sverige, det har nästan gått lite för bra, i den bemärkelsen. Förutsättningarna såg lite annorlunda ut inför VM, säger Adidas kundtjänst till SvD.

Slut i sortimentet

Adidas hälsar att man som konsument inte kan räkna med att fler tröjor ska bli tillgängliga under resterande delen av VM-turneringen.

På sportaffärerna Stadium och Intersport är tröjorna i princip helt slut i sortimentet.