Granqvist uttagen i VM:s bästa elva

Hyllas som bäste mittback – värre för Lindelöf och Seb

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Andreas Granqvist hade ett strålande VM.

Nu har mittbacken fått omnämnande i The Telegraph och samtidigt tagits ut i statistiskföretag WhoScoreds elva över de bästa spelarna i VM.

”Granqvist gjorde en magnifik turnering”, tycker The Telegraph.

Andreas Granqvist, 33, avrundade (?) sin landslagskarriär med ett fint VM-slutspel i Ryssland.

Lagkaptenen gjorde två mål (bägge på straff mot Sydkorea respektive Mexiko) och var med och bidrog till tre hållna nollor på fem matcher fram till och med kvartsfinalförlusten mot England.

Men enligt uppgifter till Sportbladet har mittbacken dock bestämt sig för att sluta i landslaget.

– Jag har inte tagit något hundraprocentigt beslut än. Jag vill först smälta de här dagarna och sedan vill jag prata med Janne i lugn och ro. Jag vill se hur han ser på olika situationer och hur jag själv känner. Det är mycket möjligt att det här var sista landskampen, sa Granqvist efter uttåget mot England.

Foto: Pontus Orre

”En magnifik turnering”

Och nu får ”Granen” ytterligare erkännande ute i fotbollsvärlden efter sitt fina VM-slutspel.

Ansedda The Telegraph har plockat ut de 50 bästa spelarna från mästerskapet och placerar Granqvist där på en 36:e plats.

”En magnifik turnering för Sveriges kapten. Gjorde två mål, stod för sju avgörande brytningar och ledde sitt land till en osannolik kvartsfinalplats”, skriver tidningen som även nämner Ludwig Augustinsson i ett slags hedersomnämnande.

Även statistiksajten WhoScored har hyllat Granqvist.

Baserat på svenskens insatser i sina matcher har man utsett ”Granen” till VM:s bästa mittback betygsmässigt och plockat ut honom i ”turneringens elva” med sina 7,54 i betyg.

Han bildar backlinje med Thiago Silva (Brasilien), Lucas Hernandez (Frankrike) och Kieran Trippier (England).

”Blockade mest skott av samtliga spelare i VM (13 stycken)”, motiverar WhoScored uttagningen.

Lindelöf och Seb i ”floppelvan”

Men allt är inte klang och jubel för de svenska spelarna.

Victor Nilsson Lindelöf (som mestadels hyllats för sina insatser i VM) och Sebastian Larsson plockas båda ut i VM:s ”floppelva” från mästerskapet, enligt WhoScoreds siffror.

”Medan Granqvist stal rubrikerna med flera fina insatser visade hans mittbackskollega upp något annat. Hade problem i passningsspelet där bara 79 procent av hans 26,3 passningar per match satt till rätt adress. Hade problem även i luften där han bara vann fyra av elva dueller”, skriver WhoScored om Lindelöf.

”Var den enda spelaren som blev varnad tre gånger i Ryssland och med sina 2,3 otillåtna tacklingar per match var han en av de tuffaste spelarna i VM”, motiverar sajten uttagningen av Larsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.