Dortmund tar psykologhjälp efter bussattacken

FOTBOLL

Borussia Dortmund är i en djup formsvacka.

Klubbens vd Hans-Joachim Watzke menar att det kan ha att göra med bussattacken i våras och har därför sökt professionell hjälp.

– Vi har diskuterat det här med psykologer. De säger att risken är extremt hög ungefär sex-sju månader efter en sådan attack, säger han.

Borussia Dortmund inledde säsongen strålande, laget hade 19 poäng efter sju ligamatcher. Sedan dess har det endast blivit två poäng på sex ligamatcher. På de senaste tio tävlingsmatcherna har det bara blivit en vinst, och det var mot Magdeburg i tyska cupen.

Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke menar att formsvackan kan ha att göra med bussattacken som inträffade i våras.

Tre bomber exploderade

Det var i mitten av april tidigare i år som Borussia Dortmunds spelarbuss blev attackerade. På sin väg från hotellet till hemmamatchen i Champions League-kvartsfinalen mot Monaco exploderade tre bomber. Två av bussens rutor gick sönder och glassplitter flög över spelarna.

– Vi ska inte underskatta att en sådan händelse fortfarande kan utlösa posttraumatisk stress flera månader efter att det inträffade, sa Hans-Joachim Watzke vid klubbens årliga aktieägarmöte, enligt ESPN.

”Risken är extremt hög”

– Vi har diskuterat det här med psykologer. De säger att risken är extremt hög ungefär sex-sju månader efter en sådan attack. Vi har professionell hjälp.

Nästa ligamatch för Dortmund är på lördag på bortaplan mot Bayer Leverkusen.

Lagen som är klara för slutspel i Champions League 00:19