Syrianska anmälde egna spelaren: ”Rent mjöl i påsen”

Publicerad:
 Can Melkemichel
Foto: Bildbyrån
Can Melkemichel

FOTBOLL

En ungdomsspelare i Syrianska FC stängs av för matchfixning.

Sportchefen Can Melkemichel säger att det var klubben själv som anmälde spelare.

– Det här är något vi jobbar mot, vi tolererar inte sånt här, säger han.

Det var i en U19-match i somras som en spelare i Syrianska FC bettade olovligt på ett möte som han själv deltog i.

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd meddelade under torsdagen att spelaren stängs av i nio månader från all form av organiserad idrottsverksamhet inom Riksidrottsförbundet.

”Ska inte hända”

Enligt Syrianskas sportchef Can Melkemichel var det klubben själv som gjorde den första anmälan. Händelsen uppdagades ganska omgående och spelaren stängdes då av från allt spel.

– Det var egentligen killarna i laget som snackade runt och sedan fick ledarna reda på det som sade till styrelsen, som i sin tur pratade med föräldrarna. Då stängde vi av spelaren, säger Melkemichel.

Ni agerade snabbt?

– Självklart, det här är något vi jobbar mot, att det inte ska hända. Vi tolererar verkligen inte sånt här.

Vad tycker du om straffet?

– Det låter jag vara osagt. Det är ändå disciplinnämnden som har gjort den här bedömningen, det är deras beslut.

Pekades ut som ”matchfixningens högaborg”

I höstas hamnade Syrianska i händelsernas centrum efter att förre Dalkurd-tränaren Andreas Brännström twittrat om klubben. I ett inlägg på det sociala mediet skrev han att Syrianska var ”matchfixningens högaborg” och att klubben hade det som ”ekonomisk modell”.

Det uttalandet reagerade Syrianska på genom att anmäla Brännström till både polisen och Svenska Fotbollförbundet. De förstnämnda skickade ärendet vidare till JK medan SvFF friade tränaren.

– Jag tycker det är så dåligt skött, både från förbundet och polisen. Polisen skickade vidare till JK bara för att de ville lägga ner undersökningen, säger Melkemichel.

– Jag blir så förbannad när en människa inte har underlag och går ut och tycker och tänker. Han pekar ut hela föreningen, både ledare och spelare. Det är inte rätt.

”Alla granskar Syrianska”

Sportchefen menar att Syrianska tar kraftigt avstånd från all form av matchfixning, vilket blir extra tydligt i fallet med U19-spelaren.

– Tyvärr så blir det mycket skriverier men jag vet vad vi har gjort och inte gjort och vi har rent mjöl i påsen, säger Can Melkemichel.

– Allt och alla granskar hela tiden Syrianska. Hade de hittat minsta lilla, hade media och alla andra blåst upp det till skyarna. Till och med nu när vi spelar i division ett.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN