”VNL” drog in 379 000 till Musikhjälpen

”Kommer göra enorm skillnad”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Fotbollsparet Victor Nilsson Lindelöf och Maja Nilsson bidrog till Musikhjälpen genom att auktionera ut sin VIP-box för en match på Old Trafford.

Resultatet?

379 100 kronor.

– Det betyder otroligt mycket, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen, till Sportbladet.

På söndagskvällen redovisas resultatet för Musikhjälpen 2017.

Fotbollsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf och flickvännen Maja Nilsson är två av alla som valt att engagera sig i välgörenhetsprojektet, som i år har temat ”Barn är inte till salu”.

Paret auktionerade ut sin VIP-box på Old Trafford till mötet mellan Manchester United och Arsenal den 28 april, där vinnarna förutom matchen kommer att få ”en dag bakom kulisserna”.

”Kommer göra enorm skillnad”

– Varje minut ställs fyra barn till sexhandel världen över. Det är något jag och Maja vill bidra till att få stopp på, sa Victor Nilsson Lindelöf i ett inlägg på Instagram.

Auktionen gick i mål vid lunchtid på söndagen.

Summan?

379 100 kronor.

– Det betyder otroligt mycket. Vi är jätteglada att de har valt att ställa upp, pengarna kommer att göra enorm skillnad, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen, till Sportbladet.

Gått bäst hittills

– Det är alltid viktigt när det är stora förebilder som bidrar och som vill göra det för gott ändamål. Det gör stor skillnad både sett till pengarna och för att de lyfter frågan över huvud taget. Det är otroligt fint att så många har valt att bidra till kampen mot barnsexhandel, fortsätter hon.

Henrik Stenson (12 100 kronor), Anja Pärson (70 300 kronor) och Sven Thorgren (46 100 kronor) är andra idrottsstjärnor som dragit in pengar till Musikhjälpen, precis som Charlotte Kalla (16 100 kronor) vars auktion är en av flera som fortfarande pågår.

Hur står sig Victor och Majas auktion jämfört med övriga i årets insamling?

– Hittills är det den auktionen som gått bäst, men vi har ju några timmar kvar. Sista auktionerna går ut 19.00, säger Julia Blomberg.

Publicerad: