Isak bland de 50 största talangerna

Foto: Kerstin Joensson / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Svenske Alexander Isak, 18, är fortsatt het runt om i fotbollsvärlden.

Dortmund-spelaren finns med på Goals lista över de 50 största talangerna.

”Har inte levt upp till hajpen än men har enorm potential” skriver sajten.

I januari 2017 fullbordade till slut Alexander Isak sin flytt från AIK till Dortmund. Den unge talangen bräckte då Zlatan Ibrahimovics tidigare transferrekord och kostade enligt uppgifter den tyska klubben omkring 90 miljoner kronor.

Totalt har det blivit fem matcher i Bundesliga för 18-åringen som har arbetat på i det tysta. Svensken finns trots det med på Goals lista över de 50 största talangerna i världen.

”Fortfarande bara 18”

Vilken plats Isak hamnar på är oklart men sajtens motivering lyder:

”Alexander Isak har än så länge inte levt upp till hajpen som omgärdade hans 90 miljoner kronors flytt till Borussia Dortmund i januari förra året men han är fortfarande bara 18 och har utan tvivel enorm potential. Den svenske anfallaren, som redan har debuterat på seniornivå, spenderade sitt första år på Signal Iduna Park med att studera förre BVB-stjärnan Pierre-Emerick Aubameyang. Det borde bara vara en tidsfråga innan det hårda arbetet betalar av sig.”

Goal har däremot utsett de fem främsta spelarna. Listan toppas av Justin Kluivert (Ajax), följt av målvakten Gianluigi Donnarumma (Milan), Vinicius Junior (Real Madrid), Matthijs De Ligt (Ajax) samt Phil Foden (Manchester City).

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM