Trelleborg sparkar tränaren

avJörgen Källström

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrick Winqvist lämnar Trelleborgs FF.
Foto: BILDBYRÅN
Patrick Winqvist lämnar Trelleborgs FF.

Trelleborg åkte ur allsvenskan.

Nu kommer beskedet att tränaren Patrick Winqvist får sparken.

– Våra resultat är en stor besvikelse, säger klubbdirektör Mattias Kronvall.

Den allsvenska sejouren blev bara ett år lång för TFF. Man plockade bara 15 poäng och slutade tvärsist i tabellen.

– Vi har inte varit tillräckligt bra och jämna under säsongen, konstaterade tränaren Patrick Winqvist när degraderingen blev klar.

Nu kommer beskedet att han sparkas.

– När vi gick upp allsvenskan visste vi att det skulle bli tufft. Men våra resultat är en stor besvikelse. De insatser vi satt in på vägen har inte heller gett den resultatmässiga utvecklingen vi önskat. Efter de analyser vi nu gjort av säsongen har vi kommit fram till att vi behöver en förändring i huvudtränarrollen inför nästa säsong, säger klubbdirektören Mattias Kronvall i ett uttalande på klubbens hemsida.

Kristian Haynes – tidigare assisterande tränare – tar över tjänsten tillsvidare.

”Inte hållbart”

TFF meddelar även att Mattias Kronvall, som fram till nu suttit på dubbla stolar, kommer att kliva av från sin roll som sportchef och enbart verka som klubbdirektör.

– Mattias har drivit föreningen på ett utmärkt sätt och i rollen som sportchef har han tillsammans med Patrick Winqvist tagit oss till Allsvenskan. Men att kombinera rollerna som klubbdirektör och sportchef är inte hållbart, varken för Mattias personligen eller för klubben. Vi vill ta föreningen vidare både sportsligt och organisatoriskt och då krävs en förstärkning. Vi kommer därför att påbörja processen med att hitta en ny sportchef, säger ordföranden Torbjörn Jönsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM