Hetsade fansen – nu återvänder han

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Skyttekungen tillbaka i Hammarby

2012 hamnade förre Bajen-gunstlingen Pablo Piñones-Arce i gräl med Hammarbys supportrar.

Nu återvänder 32-åringen till klubben.

– Lika ledsen som jag var när jag lämnade Hammarby, lika glad är jag i dag, säger anfallaren till klubbens hemsida.

Pablo Piñones-Arce spelade för Hammarby 2001-2006 men lämnade sedan för ett proffsäventyr i danska Vejle. 2009 var anfallaren tillbaka i svensk fotboll men hamnade då i Brommapojkarna som han förde till allsvenskan med 18 mål 2012.

Retade upp fansen

Under säsongen retade också anfallaren upp sina gamla fans i Hammarby. I toppmötet mellan BP och ”Bajen” skruvade Piñones-Arce en hörna rakt i mål men visades ut i sekvensen efteråt sedan han satt händerna bakom öronen och gjort ”Vad säger ni nu då?”-gesten mot Hammarbys supportrar.

– Jag har en historia med Hammarby och den är svår att ta bort från mig. Jag hade svårt att vinna deras hjärtan när jag spelade där och jag kommer inte vinna deras hjärtan som motståndare. Men jag har alltid försökt att visa respekt. I dag gick det överstyr med orden som de skrek vid hörnan. Det är enbart i idrottens värld som sådant är accepterat, sa anfallaren.

– Jag har gjort den målgesten förut, bland annat på Söderstadion, och jag kommer säkert att göra det igen. Det är inga problem att fira ett mål men tråkigt att det blev som det blev.

Förra året blev det nio mål på 24 matcher för Öster i allsvenskan men laget åkte ur serien. Nu lämnar Piñones-Arce för en comeback i Hammarby.

– Lika ledsen som jag var när jag lämnade Hammarby, lika glad är jag i dag. Det är ju Hammarby, och klubben är inne i ett spännande projekt som jag tror mycket på. Jag ser väldigt mycket fram emot det här, säger Pablo Piñones-Arce till klubbens hemsida.

”Vi är mycket nöjda”

32-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år.

– Vi är mycket nöjda med att fått loss Pablo. Han är en duktig målskytt, och det är främst centralt i anfallet vi ser honom. Men han har även kapaciteten att spela i den släpande rollen, så det ger oss fler spelalternativ, säger sportchefen Mats Jingblad och fortsätter:
– Vi bygger ett lag för framtiden och då är det bra att få in spelare med rutin. Flera av de spelare vi har tagit in nu är i 20-årsåldern och står i utveckling, och vi har ännu yngre spelare i truppen från våra egna led. Så vi behöver de här förebilderna som kan visa vägen för våra yngre spelare, och där passar Pablo väl in i den kravprofil vi har på en etablerad spelare i de främre regionerna av planen.

ARTIKELN HANDLAR OM