Buffon: Dags att lämna City, Hart?

FOTBOLL

Italienska legendaren ifrågasätter målvaktens situation

Foto: Buffon och Hart.

Joe Hart, 26, har inte haft den bästa av säsonger. Den engelska landslagsmålvakten har på senare tid allt oftare sett sig själv passeras till bänken, till förmån för den till synes stabilare rumänen Costel Pantilimon, 26.

Nu har ingen mindre än målvaktslegendaren Gianluigi Buffon, 35, till vardags i Juventus, sagt sitt om situationen.

– Att försöka spela för sitt landslag när man inte spelar för sin klubb blir en svår kamp i slutändan, konstaterar Buffon för den brittiska tidningen The Mail on Sunday.

Den italienska landslagskaptenen diskuterar sedan Harts möjligheter att ta en VM-plats om saker fortsätter som de gör.

Målvaktens senaste ligamatch spelades nämligen den 27 oktober, mot Chelsea  En match där Hart utmålades som syndabock och City förlorade med 2-1. 

– Spelare som Iker Casillas kan göra det eftersom de har stor erfarenhet av att vinna, och ett otroligt värde. Men exemplen är väldigt få gällande spelare som framgångsrikt kan spela för sitt landslag utan att spela för sin klubb, berättar Buffon.

Lämna City?

Att Hart inte längre är tränare Manuel Pellegrinis förstaval är inte längre en fas – utan ett faktum. Däremot har Englands nummer ett spelat fyra av fem matcher i säsongens upplaga av Champions League, och hjälpt klubben att säkra en slutspelsplats. Trots detta finns fortroendet inte längre där, och Gianluigi Buffon frågar sig om Joe Hart borde lämna klubben han spelat i sedan 2006.

– Dessa är personliga val att göra. De beror på spelarens driv och strävan. Och de avgörs via spelarens vilja att diskutera sina personliga mål med klubben. Så fort han får spela regelbundet igen så kan han i min åsikt återgå till att spela lika bra som han gjorde förr – om inte bättre, avslutar en hoppfull Gianluigi Buffon.

Manchester City ligger just nu fyra i Premier Legue, fem poäng bakom ledarna Arsenal. Man är som tidigare nämnt klara för slutspel i Champions League. Joe Hart har flitigt sammankopplats med en flytt till bland andra Inter och Milan.