Everton tappade greppet om CL-plats

Everton föll platt hemma mot Crystal Palace.
Everton föll platt hemma mot Crystal Palace.

Everton besegrade Arsenal och hade drömchans att knipa fjärdeplatsen.

Men den försvann.

– Allt som kunde gå fel gick fel, säger tränaren Roberto Martinez.

Arsenal hade greppet om den så viktiga fjärdeplatsen, men när Everton besegrade Arsene Wengers mannar var Liverpool-gänget bara en poäng bakom. Med en match mindre spelad.

Nu har de spelat lika många.

Och det är fortfarande Arsenal som ligger fyra.

Fick till slutforcering

Det som talade för Arsenal i kampen var Evertons tuffa spelschema. Matchen på onsdagskvällen, den mot Crystal Palace, var på förhand den enklaste av de fyra som återstod – ändå blev det förlust.

Jason Puncheon och Scott Dunn förde upp gästerna i 2–0-ledning.

Everton kunde ändå skaka liv i tillställningen och när klockan tickade upp mot övertid var ställningen 2–3.

Hemmalaget fick till en stark slutforcering och bästa kvitteringsläget hade Ross Barkley, men han sparkade hål i luften och sekunderna senare var det avblåst.

– Det är ett smärtsamt resultat. Vi ville det så mycket att vi slutade vara oss själva. Allt som kunde gå fel gjorde det, säger Roberto Martinez.

Fyra matcher kvar

Fyra matcher återstår och för tabellfemman Everton väntar både Manchester United och Manchester City. Arsenal har ett på pappret klart mer överkomligt motstånd, dock tre mål sämre målskillnad.

– Det är en besvikelse, men jag tycker fortfarande att vi har ett bra läge. Inför säsongen hade vi absolut tagit att vara en poäng bakom med fyra matcher kvar att spela, säger Martinez.

Crystal Palace klev förbi West Ham och upp på elfte plats.

Se sammandrag från matchen här [extern länk]!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN