Mellbergs hyllning: Ronaldo är bäst genom alla tider

Foto: Messi? Pelé? Maradona? Mellberg väljer bort alla de vanliga namnen – och lyfter i stället fram Ronaldo. ”Han är bäst genom tiderna”, säger svensken.
FOTBOLL

Cristiano Ronaldo sänkte tre nya svenskar i går och slog samtidigt målrekord i Champions League.

Nu tokhyllar Olof Mellberg honom.

– Världens bäste genom tiderna, säger FCK-mittbacken efter förlusten mot Real Madrid.

För tre veckor sedan krossade Cristiano Ronaldo på egen hand Sveriges VM-drömmar.

I går sköt superstjärnan med sitt 2-0-mål definitivt bort Champions Leagues svensklag FC Köpenhamn från allt europaspel. FCK:s förlust hemma mot Real Madrid och fjärdeplats i gruppen innebär att man missar slutspelet i Europa League.

– Vi hamnade i en tuffaste gruppen. Den blev för svår för oss, säger Olof Mellberg.

”Glad att han gjorde mål”

Ronaldos 2–0-mål innebar att han blev ensam om att ha gjort nio mål i ett och samma gruppspel i Champions Leagues historia. Zlatan Ibrahimovic delade det gamla rekordet på åtta mål med Ronaldo och några spelare till.

– Jag är glad att jag gjorde ett mål och slog rekordet, säger portugisen i den mixade zonen.

Olof Mellberg tokhyllar Ronaldo efter matchen.

– Jag har mött honom massor av gånger sedan han var ung, både i Premier League och i landslaget. Jag tror säkert att vi om 20-30 år kommer att prata om honom som världens bäste genom tiderna. Det är otroligt det han gör varje vecka, säger Mellberg.

Det är han som ska ha Ballon d’Or i år?

– Ja! Men det har jag tyckt varje år. Eller kanske inte varje år för Messi har väl haft något år däremellan. Men det Ronaldo presterat över tid är svårslaget.

Nonchalant straff

Du håller honom högre än Messi?

– Ja, sett över så lång tid och den typen av fotbollsspelare som han är. Det är på så många olika sätt han gör de här målen.

Men något straffmål blev det inte för Ronaldo. Johan Wiland, som fått nog av alla mål portugisen gjort på svenskar i höst, räddade 28-åringens nonchalanta straff i den 90:e minuten.

– Det syntes i ansatsen att han inte skulle vara distinkt som vid viktiga straffar. Det var inte som på de straffar jag sett på video, säger Wiland.

Försökte han med en ”Panenkastraff” eller?

– Jag vet inte. Men han misslyckades rejält med den, säger FCK-målvakten.

Så skötte sig svenskarna

Olof Mellberg: +++

Var lite tillbakadragen när han kom som ny i klubben men nu styr och ställer han där bak med sin naturliga auktoritet. Ständigt offensivt hot på fasta.

Pierre Bengtsson: +++

Hade bra koll på världens dyraste spelare, Gareth Bale, på sin kant i nästan hela matchen. Missade bara rejält en gång i slutminuterna.

Johan Wiland: +++

Chanslös på målen men räddade straff, om än betydelselös, från Ronaldo och stod för flera stabila räddningar i övrigt.

ARTIKELN HANDLAR OM