Lagerbäck: ”Det är så extremt ovanligt”

Lars Lagerbäck drog paralleller till Sverige-Argentina i VM 2002 efter första halvlek av Manchester United-Bayern München.
Lars Lagerbäck drog paralleller till Sverige-Argentina i VM 2002 efter första halvlek av Manchester United-Bayern München.

Utspelade mot Bayern München.

Trots det fick Manchester United med sig 1-1 från första Champions League-kvartsfinalen.

– Det här är alltså extremt, säger Viasat-experten Lars Lagerbäck, som associerar till Sverige-Argentina 2002.

Manchester United hade det svettigt i första halvlek i Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München. De regerande mästarna vann bollinnehavet med 73-27. Det tyska laget hade slagit 389 lyckade passningar, mot Uniteds 82.

– Det här är alltså extremt. Man ska vara lite försiktig att läsa statistik, men när man dessutom har sett matcherna. Det här är så extremt ovanligt. Man har ju sett när Barcelona har gjort det, säger Viasat-experten Lars Lagerbäck.

– Om jag får associera tio år tillbaka så hade Argentina 67 % av bollen, tror jag det var, när vi mötte dem i VM en gång. Och då tyckte jag vi var utspelade.

Schweinsteiger missar returen

Trots tyskarnas dominans tog United ledningen i matchen. Nemanja Vidic nickade in bollen vid en hörna i den 58:e minuten.

Men ledningen höll sig inte ens i tio minuter, då Bastian Schweinsteiger bombade in 1-1.

Bayern fick avsluta med tio man efter att Schweinsteiger åkt på två gula kort.

– Spelarna gjorde det väldigt bra, så vi är nöjda. Men det är en besvikelse att vi släppte in ett mål till slut, säger managern David Moyes till BBC.

Returen spelas i München den 9 april. Javi Martinez och Schweinsteiger missar den matchen.

– Vi vet att vi måste göra mål i returen. Vi måste försöka hitta på något. Men vi har i alla fall gett oss själva en rejäl möjlighet, säger Moyes.

Sverige-Argentina spelade 1-1 i gruppspelet i VM 2002.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.