Nanne tackar för sig med medalj?

Publicerad 2013-10-05

Tre allsvenska matcher kvar att spela.

Sedan tackar Nanne Bergstrand för sig i klubben han tränat sedan 2002.

Med en medalj?

– Vi har bara fokus på nästa match, säger Kalmar FF:s tränare.

1–0 (1–0) borta mot IFK Norrköping på lördagseftermiddagen var Kalmars sjunde raka match utan förlust. Formen är prickad formen lagom till höstspurten.

Bergstrand:

– Taktiskt sett gör vi en riktig bra prestation. Vi stoppar de saker som Norrköping är bra på, inte minst deras farliga högerkant med Martin Smedberg Dalence.

Sedan hyllar han Jonathan McDonald som ständigt skavde Norrköpings speluppbyggare Andreas Johansson i hälarna. Costaricanen var utmärkt.

Defensiven imponerar

Men det som imponerar mest i Kalmar är det strikt disciplinerade försvarsspelet.

– Vi har släppt in minst mål i allsvenskan och det handlar om att ha rätt attityd i hela laget. Dessutom är vi bra att på att vinna tillbaka bollen.

– Om vi gör en vetenskaplig undersökning kommer den att visa att flest mål görs på omställningar. Näst flest på fasta situationer, säger Bergstrand.

Som segermålet mot Norrköping. Kalmars hörnor var ett ständigt irritationsmoment för Norrköpings försvar. Tre gånger lyckades försvaret få undan bollen.

Så också den fjärde.

Men inte tillräckligt.

Solheim avgjorde

Mats Solheim fångade upp Lars Krogh Gersons undanrensande nick och fick ren och rejäl träff med vänsterfoten i 25:e minuten.

– I och med ledningen kunde vi spela på resultatet i andra, säger Bergstrand.

För sjunde allsvenska matchen i följd hamnade Norrköping i underläge. Det gick att reparera mot lag som Syrianska, Halmstad och Åtvidaberg.

Mot Bergstrands Kalmar var det dömt att misslyckas. Norrköping fick inte till ett enda avslut på mål under de första 45 minuterna. De sista 45 bjöd på mer framåt, men Kalmar kontrollerade matchen.

– Kraftlöst. Vi saknade energin efter fyra matcher på 13 dagar, säger IFK:s tränare Janne Andersson.

Med inspelade 46 poäng utmanar Kalmar trean AIK och fyran Helsingborg i kampen om en plats i Europa League och lilla silvret och bronset.

Fokusera med två ögon

– Jag förstår att supportrar och medier tittar i tabellen och räknar. Men har man ett öga på målet där borta har du bara ett öga på nästa match.

– Har du fokus på nästa match... då lyckas man. Det är så i alla de stora lagen, säger Bergstrand.

Instick från Andersson, bredvid honom på presskonferensen:

– Det var en ovanligt djuplodande analys.

– Vi behöver det i den här världen, den är så förbannat ytlig, kontrar Bergstrand.

HENRIK SKIÖLD/TT

Följ ämnen i artikeln