Aubameyang i nytt blåsväder efter Dortmunds poängtapp

Isak hoppade in och var nära att avgöra

avSimon Norberg, Staffan Dickson

Foto: TT, BUNDESLIGA

Alexander Isak gjorde ett piggt inhopp mot Hertha Berlin.

Men efterspelet handlar om Pierre-Emerick Aubameyangs frånvaro.

Samtidigt som matchen pågick fångades han på bild spelandes fotboll med sina vänner – för att sedan gå till attack på Twitter.

Aubameyang, 28, är nära en övergång till Arsenal och ansågs inte kunna fokusera fullt ut på matchen mot Hertha Berlin. Dortmund beslutade därför att lämna gabonesen utanför truppen till kvällens bortamatch.

Men för svensk del återfanns Alexander Isak,18, ändå på bänken.

Som spjutspets i Dortmunds 4–1–4–1-uppställning startade i stället André Schürrle. Tysken hade dock svårt att påverka den till en början ganska låsta matchbilden och i paus var ställningen 0–0.

Kvitterade efter bytet

I den 67:e minuten bytte Dortmundtränaren Peter Stöge in Isak mot Mario Götze. Fyra minuter senare kvitterade Shinji Kagawa till 1–1 efter att ha spelats fram av Jadon Sancho.

Alexander Isak var aktiv och kom till flera lägen. I den 86:e minuten hade han en jättechans att göra sitt första Bundesligamål och ge Dortmund ledningen, men det hårda skottet träffade i ribban och matchen slutade oavgjort.

Aubameyang spelade inomhus

I och med poängen klättrar Dortmund åtminstone tillfälligt till en tredjeplats i ligan.

På lördag om drygt en vecka tar laget emot Freiburg på hemmaplan. Mycket tyder på att Aubameyang inte finns med i truppen då heller.

Storstjärnan har ett längre tag nu försökt bråka sig bort från klubben och tidigare under fredagen gick Bayern Münchens tränare Jupp Heynckes till hårt angrepp mot anfallaren.

– Jag kräver inte solidaritet, det kommer aldrig att hända, men jag kräver att de köpande klubbarna ska tänka över värvningar av sådana spelare. Ärligt talat, jag skulle vägra att värva en sådan spelare. Det är inte riktigt, det är inte rätt. Fotboll är en lagsport. Du kan inte bara vara självisk och följa dina egna mål. Du måste väga in hela klubben, laget och fansen självklart. Vi måste vara försiktiga så att fansen inte vänder ryggen till och stöter bort oss, säger han.

Twitterkrig

Medan matchen i Berlin pågick fångades stjärnanfallaren dessutom på bild av tyska Bild när han spelade inomhusfotboll med sina vänner iförd en Ousmane Dembélé-tröja. Dembélé, nu i Barcelona, blev i somras avstängd av Dortmund efter att ha försökt tvinga sig bort från klubben.

Som om det inte var nog gick Aubameyang efteråt till attack på Twitter mot den tyska tidningens chefredaktör Michael Makus.

”Bla bla bla, nästa steg är fängelse. Du vet ingenting, så ta hand om dig!!! Inte om mig”, skrev han.

Makus svarade med att påpeka att Aubameyang saknade sin Arsenal-tröja när han spelade med sina vänner.

ARTIKELN HANDLAR OM