Capello får drömlön – och hyllas av alla

FOTBOLL

LONDON. Englands näste förbundskapten?

Fabio Capello, 61.

Inom 48 timmar lär kontraktet vara påskrivet.

José Mourinho hann knappt tacka nej till erbjudandet förrän Fabio Capello landade på flygplatsen i Heathrow. Väl på engelsk mark kördes den meriterade italienaren till Wembley, där förbundspamparna Brian Barwick och Trevor Brooking väntade.

”Extremt positiv”

Nu talar allt – inte minst FA:s talesman Adrian Bevington – för att 61-åringen tar över Englands landslag efter sparkade Steve McClaren.

– Diskussionen var extremt positiv och förlöpte utan problem. Fabio Capello har återvänt till Italien för att fullfölja ett åtagande. Samtalen fortsätter nu mellan Fabio Capellos rådgivare och FA, säger Bevington.

Italienaren, som har tränat Real Madrid, Juventus, Roma och Milan, presenteras sannolikt som ny förbundskapten vid en presskonferens på FA:s huvudkvarter i Soho i morgon.

Han är den ende kandidaten som har sagt att han är intresserad av jobbet. Enligt Daily Express inleddes förhandlingarna redan i söndags, under ett hemligt möte i Andorra.

50 miljoner om året

Kontraktet sträcker sig över VM i Sydafrika 2010, med en option för ytterligare två år. Årslönen landar på drygt 50 miljoner kronor, det är cirka 10 miljoner mer än vad Svennis fick av FA.

De brittiska tidningarna tror att Fabio Capello är rätt man för jobbet. Daily Mail skriver om kärlek vid första ögonkastet.

”Lysande historia”

Ingen ifrågasätter en tränare med nio ligatitlar på meritlistan.

– En stor personlighet med en lysande historia. Capello är typen som England behöver, säger landslagsstjärnan Frank Lampard.

Som alla andra är Capello chockad över att England missar nästa års EM-slutspel.

– Det handlar om en mental blockering, att landslagströjan är så tung att bära. Förbundskaptenen måste vara mer psykolog än taktiker, säger Capello till The Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM