Akupunktur – ett lyckad drag

FOTBOLL

Svenssons ljumskar klarar spel

Publiken i Borås lär sitta som på nålar när Elfsborg tar emot Debrecen i onsdagens Champions leaguekval.

Anders Svensson har redan testat nålbehandling – och nu verkar hans skadade ljumskar hålla för spel.

Foto: HOPPFULL. Akupunktur verkar ha fått ordning på Anders Svenssons ljumskar så pass att han kan spela på onsdag.

Anders Svensson köptes hem som nyckelspelare i Elfsborgs lag som skulle ta sig ut i Europa. Nu är Boråslaget där, men mittfältsstjärnan Svensson dras med ständigt ömmande ljumskar.

Den längre vila som skulle behövas hinner han inte få, i stället handlar det om att lindra smärtan för att få honom i spelbart skick till onsdagens returmatch.

Sista hoppet stod till akupunktur. Ett lyckat drag.

– Anders känner sig mycket bättre. Akupunkturen har hjälpt så pass mycket att han ska träna med laget på tisdag och med största sannolikhet kan spela matchen på onsdag, säger Elfsborgs sjukgymnast Jan Andblad.

Svensson klev av bortamötet med Debrecen redan efter 18 minuter och vilade även från lördagens allsvenska match mot Kalmar. Han har inte tränat med boll alls den senaste veckan men har hunnit med fem behandlingar med akupunktur.

– Svullnaden han kände förut i ljumsken har försvunnit och det gör inte alls lika ont längre, säger Andblad.

Behandlingsformen har tusenåriga rötter i kinesisk läkekonst. Med hjälp av ett antal nålar som sticks in på olika ställen på kroppen påverkas nervsystemet (smärtlindring) och ökar blodcirkulationen vilket ska påskynda läkningen.

– Akupunktören vi använder har visat mycket bra resultat tidigare på just ljumskskador så vi har stora förhoppningar att Anders ska hinna bli bra, säger Andblad.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM