Kamp om andraplatsen

FOTBOLL

och tuff strid i botten

Att SM-guldet i damallsvenskan går till Umeå har varit klart länge.

Men kampen om andraplatsen lever med en omgång kvar att spela och står närmast mellan Djurgården/Älvsjö och Linköping.

I söndagens toppmöte mellan Djurgården och Malmö FF var bortalaget länge i ledning, via ett mål av Therese Lundin efter en halvtimme. Men i den 90:e minuten kvitterade Djurgårdens Elin Ekblom till 1–1, vilket innebär att Malmö är borta från striden om andraplatsen.

Visserligen skiljer det bara tre poäng till Djurgårdens fördel, men Malmö har hela 17 mål att ta in och möter i sista omgången dessutom seriesuveränen Umeå.

Linköping ligger däremot bara två poäng efter Djurgården/Älvsjö och har fortfarande chansen, efter en klar seger mot Jitex (4–0). Men eftersom Linköping måste ta in 22 mål måste Linköping vinna sista matchen samtidigt som Djurgården förlorar för att Linköping ska bli tvåa.

För Jitex del innebär förlusten ett fortsatt bekymmersamt läge i botten av tabellen. För trots att Qbik ligger kvar på nedflyttningsplats efter 0–6 mot Umeå, skiljer det bara en poäng till Jitex ovanför strecket.

Även tabelljumbon Mallbacken har kvar chansen till fortsatt kontrakt efter storseger, 4–1, mot Hammarby. Mallbacken har två poäng upp till Jitex på fast mark.

Örebro slog Bälinge med 3–1, medan Kopparberg/Göteborg vann över Sunnanå med 1–0.

TT