Sorry, Sweden

FOTBOLL

Journalister från 48 länder dömer ut Sveriges chanser

Sorry, Sweden.

Journalister från 48 länder dömer ut Zlatan & Co redan innan VM-premiären.

- Det gör oss inget att vi är underskattade, säger Marcus Allbäck till Sportbladet.

Foto: NEJ! Utländska journalister tror inte på Henke, Ljungberg, Mellberg & Co i VM.

Det är det argentinska fotbollsmagsinet El Grafico som har gjort den världstäckande enkäten. Totalt 120 reportrar från de största tidningarna i 48 länder har tittat i kristallkulan inför den stundande VM-festen. Vad de såg?

Brasilien - med skyttekungen Ronaldo och VM-kungen Ronaldinho - blir världsmästare. Elfenbenskusten blir mästerskapets överraskning och värdnationen Tyskland turneringens flopp.

Sverige, då?

Razvan Toma på rumänska Pro Sport tror att Henrik Larsson eller Thierry Henry vinner skytteligan. I övrigt nämns inte Sverige eller någon enskild spelare. Ingen tror ens att Lars Lagerbäcks mannar kan bli turneringens överraskning.

- Sverige är och förblir ett litet fotbollsland, men för oss är det inte relevant. Sådant där är kul att filura på hemma på kammaren för andra människor, men inte för oss 23 som är här, klargör Kim Källström.

- Det är alltid så där. Jag vet att jag kan ha fel, men tror att vi har ett bra lag. Får till självförtroende och känner trygghet i försvarsspelet kan det här bli jävligt roligt, säger Erik Edman.

- Det är härligt att komma lite underifrån. Det är inget negativt med det, säger Fredrik Stenman.

Så tippade 120 olika utländska experter

Stefan Holm, Johan Flinck, Michael Wagner