Isaksson avbröt dagens träning

FOTBOLL

Kolliderade med Mellberg – men målvakten kan troligen träna igen redan i morgon

BREMEN

Andreas Isaksson tvingades avbryta den första träningen på tysk mark.

Förstemålvakten grimaserade illa och tog sig åt ryggen efter en kollision med Olof Mellberg.

– I värsta fall kan det vara en liten blödning, säger förbundskapten Lasse Lagerbäck.

Foto: Andreas Isaksson samtalar med två av landslagsledarna efter smällen.

Efter en lugn och odramatisk inledning på den första svenska träningen på tysk mark började landslaget att höja intensiteten och under en övning mot slutet av passet inträffade kollisionen som direkt skapade målvaktsoro.

– Han gick ut och skulle ta ett inlägg och kolliderade. Han kunde inte kontrollera sin rörelse, och landade på sin mjukdel där bak, berättar Lasse Lagerbäck som stod nära situationen.

Smällen med Olof Mellberg tog illa på landslagets viktiga förstemålvakt. Rennes-proffset grimaserade illa och avbröt direkt träningen. Vid sidan om planen fick han omedelbart hjälp av det medicinska teamet, men efter en stunds behandling valde Isaksson att helt lämna träningen.

Lugnande signaler

Med VM-premiären bara dagar bort så skapade den sortin förstås stor oro för förbundskaptenerna, men beskeden direkt på presskonferensen skickar lugnande signaler.

– Det verkar inte vara något allvarligt. Anders (Valentin) sa att han landade på mjukdelen. I värsta fall kan det vara en liten blödning, men med all säkerhet så är han pigg i morgon, säger Lasse Lagerbäck.

Isakssons har upplevt en skadeförföljd säsong i Rennes där problem med låret och höften tvingade honom till ett fyra månader långt skadeuppehåll under hösten. Vid ett comebackförsök i december slog ”Isak” upp skadan igen, och var tillbaka på nytt först i februari. Den bakgrunden och Isakssons betydelse som förstemålvakt gör att minsta smäll kastar orosmoln över det svenska VM-lägret i Bremen.

Oprövade reserver

Bakom Isaksson finns Rami Shaaban och John Alvbåge, båda oprövade i landslagssammanhang. Lagerbäck tror dock att keepern finns med på träning direkt på måndag.

– Utifrån Anders erfarenheter så tror han att han är pigg i morgon, och Isak trodde det själv också.